lehetőség

2018.11.30. 12:00

Ösztönzőrendszert dolgoztak ki a községi fiataloknak

A helyben maradást támogató pályázat szerződéskötése zajlott le a hét elején Perkátán. 64 helyi fiatal részesül az ösztönzőből.

Horváth Dóra

Fotó: Pixabay

Perkáta Nagyközség Önkormányzata a fiatalok helyben maradását megcélzó, nagyszabású pályázatba fogott bele, amelynek keretein belül ösztönzőrendszert alakítanak ki. Ennek az ösztönzőrendszernek az első, A típusú támogatásának szerződéskötésére került sor 2018. november 27-én, 18 órakor a Győry-kastély épületében.

Ebben az ösztönzőben olyan, 18 és 35 év közötti perkátai fiatal részesülhetett, aki perkátai intézménynél, cégnél vagy Perkáta vonzáskörzetében lévő intézménynél, cégnél dolgozik. A pályázók 500 000 forintos támogatásban részesülnek fél éven keresztül, amelynek első nagyobb részletét még a héten elutalják a számukra.

Ezt az összeget lakásfelújításra, vásárlási önrészre, nagyobb értékű műszaki beszerzésre fordíthatják. 64 fiatal részesülhetett ebből az ösztönzőből.

A szerződéskötés eseményére projektnapot szerveztek a pályázat koordinátorai. Elsőként Somogyi Balázs, Perkáta polgármestere köszöntötte az összegyűlteket, s elmondta, hogy öröm és megtiszteltetés számukra a perkátai fiatalokat támogatni. Ezt követően Bogó Anikó, Perkáta alpolgármestere, a projekt szakmai vezetője ismertette magát a pályázatot, valamint az aláírásra váró szerződések tartalmáról is beszélt a fiataloknak. Lehetőséget adtak a felmerülő kérdések feltevésére is a jelenlévőknek. A beszédeket követően mindenki megkapta névre szóló mappában a saját szerződéstervezetét, amelyet a helyszínen aláírtak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában