adni jó

2018.11.08. 10:00

Közeledik a szeretet, az ajándékozások ideje

Figyelemre méltó levél jutott el hozzánk. Írója, nyugdíjas pedagógus a kedves nagymamáknak, nagypapáknak, ügyes kezű és jószívű embereknek címezte.

Pekarek János

Íme: „Gyűjtöttem pár cipősdobozt. Babaágy lesz – benne a baba. Azoknak a kicsiknek, akiknek a saját játék csak álom, csak vágy... Gyűjtögetem a kakaós- és teásdobozokat. Színes csomagolóval bevonom, masnival, virággal, gombbal díszítem. Csokit, kekszet, cukorkát teszek bele, és felaggatom a városban a fenyőkre. Aztán eszembe jutott, hogy nem vagyok egyedül. Rajtam kívül sok-sok ember tud segíteni!

Cipősdobozokban sok minden, sok szeretet is elfér...
Fotó: archív

Sok kisgyereknek kell nélkülöznie. Az alapvető dolgokat is, mint élelem, tiszta ruha, vetett ágy. Ha ezeken nem is tudunk segíteni, játékokat készíthetünk. Babát, macit, kisautót, építőkockát, mesekönyvet, pulcsit... A sütőmesterek sütőformát, receptet, hozzávalót. Valaki rajzmappát, rajzeszközöket, vagy színes mappát, ollóval, ragasztóval – felsorolni sem tudom. Nem hogy felsorolni, még elképzelni sem, mennyi mindenre képes az emberi szeretet. A szeretet csendes. Nem kell kikürtölni. Meglehet, hogy éppen a szomszédunkban él az a gyermek, akinek tudok segíteni. Nem kell tudnia a városnak.

A gyermekmosoly olyan, mint a napsugár: életre kelti a környezetét.

Súgni lehet egymásnak: hol van több kisgyerek, nagy gyerek. Köztünk élnek a szegény családok.

Látjuk őket, tudjuk, hogy nehezen élnek. Ha tehetjük, segítsünk! Ahol nincs, ott a kevés is jól jön...

A szeretetből adott ajándékot könnyebb elfogadni.”

Ennyi...

Meggondoltan

A mellékelt levélhez alig van mit hozzátenni.

Elsősorban azt, hogy romlandó dolgokat ne tegyünk az ajándékcsomagokba.

A másik: jó lenne elkerülni, hogy egyik-másik helyen összetorlódjanak az adományok, máshova meg ne jusson semmi.

Javasoljuk, hogy az adományozók kérjenek tanácsot profiktól! Az önkormányzat Útkeresés Családsegítő Szolgálatánál tudják a legjobban, hol mire lenne szükség.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában