sváb hagyományokat elevenítettek fel

2018.10.17. 09:00

Megint nagy siker volt az adonyi oktoberfest

Nagyobb sátor, több hely, minőségibb táncparkett és fantasztikus sváb fesztiválhangulat – foglalható össze az elmúlt hétvégén szombaton rendezett III. Adonyi Oktoberfest lényege röviden. Az Adonyi Német Önkormányzat szervezésében létrehozott zenés, táncos bál ezúttal is sokak számára nyújtott kitűnő szórakozást.

Horváth László

Nagyobb sátor, több hely, minőségibb táncparkett és fantasztikus sváb fesztiválhangulat – foglalható össze az elmúlt hét végén szombaton rendezett III. Adonyi Oktoberfest lényege röviden. Az adonyi német önkormányzat szervezésében létrehozott zenés-táncos bál ezúttal is sokak számára nyújtott kitűnő szórakozást.

Már messziről kihallatszott a jó sváb zene az adonyi művelődési ház udvarán felállított sátorból, amikor arrafelé vettük az irányt szombaton este. A zenéhez remek illatok is csatlakoztak, így nem csoda, ha ellenállhatatlanul húzott az ember szíve egyre beljebb a sörcsapoló, kolbászsütő sarok felé. Látni, hallani, ízlelni – talán minden érzékszervünk megbolondult egy kicsit, annyi élményt gyűjthettünk az adonyi oktoberfest hangulatából.

Adony testvérvárosából Oberweserből érkezett küldöttség tagjai is szinte otthon érezték magukat a hamisítatlan oktoberfesten
Fotók: Horváth László

Műsorral az idén nem készült a helyi fiatalság, zenéből, táncból azonban ezúttal sem volt hiány.

Meglepetésként késő este a zenekari szünetben még egy vetélkedőt is összehoztak a szervezők. Három önként jelentkező báli pár férfitagjának – a bajor szokások szerint – szöget kellett egy farönkbe versenyben beverni, valamint a hölgyek rátermettségét a sörivó gyorsaság döntötte el.

A mezőfalvi Sütő Attila és partnere, Izabella bajor népviseletben táncolta végig az éjszakát

A kisorsoltak közül, mert hogy többen is jelentkeztek, Helge Mattern, Adony testvérvárosából érkezett vendég és az adonyi Králl Gabriella nyerte el a legrátermettebb bajor pár címet. A folytatásban hajnali háromig szólt a sramli. A talpalávalót kedvcsináló előzenekarként a Bandi Band fújta. A bál befejezéséig a zenét a tarjáni Tarianer Spitzbuam zenekar szolgáltatta.HL

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában