segítenek

2018.10.18. 11:00

A szünetben ingyen ebédelnek

Az önkormányzat ingyenes déli meleg főétkezést biztosít a szünidőkben a mostani, 2018 szeptemberében kezdődött tanévben is, a helyi rendeletben, valamint a kormányrendeletben meghatározott feltételek alapján.

Dunaújvárosi Hírlap

Fotó: Pixabay

Ezt a segítségnyújtást kérelmeznie kellett a szülőnek vagy más törvényes képviselőnek a rendszeres gyermekvédelmi kedvezményre jogosult, valamint a hátrányos helyzetű és a rendszeres gyermekvédelmi kedvezményben részesülő halmozottan hátrányos helyzetű kiskorú gyermekek részére.

A 2018. évi őszi szünidei ingyenes étkezés lehetőségéről 404 rászoruló gyermek törvényes képviselőjét értesítette az önkormányzat szociális osztálya tértivevényes levélben, hogy már az őszi szünet idejére igényelhessék az arra jogosult gyermeküknek (vagy gyermekeiknek) az ingyenes szünidei étkeztetést. Ez alapján őszi szünet idejére összesen 42 gyermek törvényes képviselője kérelmezte a támogatást. Közülük tizenkilenc hátrányos helyzetű, valamint rendszeres gyermekvédelmi kedvezményre jogosult halmozottan hátrányos helyzetű, és huszonhárom rendszeres gyermekvédelmi kedvezményre jogosult kiskorú gyermek törvényes képviselője adta be 2018. október 3-ig nyilatkozatát, hogy az őszi szünetben az ingyenes étkezést igénybe kívánja venni.

Az ebédet három munkanapon, október 29. és 31. közötti időszakban kapják a gyerekek, mégpedig a Béke étteremben és a Római körúti tálalókonyhán.

Vezető képünk illusztráció.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában