rajzverseny

2018.09.15. 16:00

Mindannyian kicsit győztesek lettünk!

Hagyományteremtő szándékkal rendezték meg az óvodásoknak szánt rajzversenyt, nagy sikerrel!

Pekarek János

Egy trambulinért folyt az alkotói verseny a Dózsa mozi előtti téren a város óvodái között. Mind a tizenkét tagintézmény egy-egy öttagú csapattal képviselte magát, s a győztes csapat egy trambulint nyert társainak.

Gyenes Józsefné óvodavezető néhány versenyzővel és ámuló felnőttel a pénteki gyermekrajzversenyen
Fotó: Hankusz Kálmán/Dunaújvárosi Hírlap

 

A témakör a mozgás, a sport, a kirándulás körül forgott. Mindezt színes krétákkal kellett megjeleníteni a tér kövezetén, mindössze harmincöt perc alatt. S ez nem okozott gondot a hatvan óvodásnak, akik vidáman, jól együttműködve, az alkotás lázába feledkezve oldották meg a feladatot. A zsűrinek ezúttal is nehéz dolga volt, úgyhogy a fődíj mellé egy különdíjat is kiosztottak: Gyenes Józsefné óvodavezető, Petrás Gábor, az egyik támogató, a Dunaújvárosi Labdarúgó Szövetség elnöke, Kőszegi Vivien, egy másik támogató, Karmacsi Tamás, a Shell kutat működtető kft. ügyvezetője, Fülöp Mónika, a Dunaújvárosi Óvoda humán vezetője, és Hégelsberger Ferencné, a Magyar Óvodapedagógiai Egyesület helyi csoportjának elnöke.

Az ötletgazda Lassingleitner Fruzsina képviselő volt
Fotó: Hankusz Kálmán/Dunaújvárosi Hírlap

A győzelmet a Földes Ferenc ligetben működő Bóbita tagóvoda Süni csoportjának csapata nyerte, amelynek tagjai: Biró Bianka (őt elkísérte testvére és csoporttársa, Biró Dorottya is), Lollok Eliza, Nagy Dominik, Jónás Máté, Sándor Kiara. Óvónőjük Hajcsik Anett, aki a vizuális nevelés és mozgás témakörökre specializálódott. A nyertes mű címe: A labdakirály. A különdíjat a Kincskereső tagóvoda csapat nyerte el: ez a Carissa Sport által felajánlott 30 ezer forint volt. De minden gyerek nyert egy-egy csokit és egy kis játékot is, a krétákat is magukkal vihették a versenyzők. Többszörösen igaz volt a Bóbitások csatakiáltása: „Mi győztünk!”

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában