borszakértők egymás közt

2018.09.29. 09:00

A borrend sem maradt ki a szüreti fesztiválból

A Dunaföldvári Szüreti Fesztiválon természetesen nem lehet kihagyni a borokat. A helyi borlovagrend és borászok jó kapcsolatának ápolása érdekében koccintottak párszor a remek nedűkkel.

Balogh Tamás

Micsoda dolog lenne a szüreti fesztiválról tudósítani a boros emberek hírei nélkül?! Két fontos személyiségüket is megkérdeztük, hogy ők mivel töltötték ezt a napjukat?

Dukai István, a Dunaföldvári Szent Rókus Borlovagrend nagymestere és lovagtársai szépszámú vendéget fogadtak.

– Minden hasonló városi rendezvényre hívunk társ borrendeket. Ezúttal tíz társaság érkezett az ország különböző pontjairól. Aki már volt nálunk, az szívesen elfogadja az újabb invitálásunkat. Vannak új vendégeink is, akik szemmel láthatóan jól érzik magukat nálunk.

Dukai István nagymester
Fotó: Balogh Tamás

A találkozó egy pincelátogatással kezdődött, majd sétáltunk ezen a szép környéken. Az ebédünk ismét hibátlan volt, hiszen a híres Bugyi Bandi bácsi készítette. Ezután valamennyien a díszruhánkba öltöztünk, és az egyik lovagtársunk járművével elindultunk a felvonulásra. Nem mentünk üres kézzel, néhány palack finom bort is magunkkal vittünk, hogy másokat is megkínálhassunk azokból. Mi is elfogadtuk mások kóstolóját, így erősítettük a barátságot.

A város kiváló borosgazdája, dr. Sűrű János az idei szüretről mesélt nekünk:

– A munka nagy részével már végeztünk. Az Irsai Olivér, a Shiraz, az Othello már a helyén van a pincében, a cabernet sauvignonnal a következő héten zárjuk a sort. Ez volt a szezonunk legnehezebb szakasza, hiszen eddig kint volt az ég alatt. Most már a préselések, az erjesztések és a hűtési feladatok vannak hátra. Bízok benne, hogy ismételten jó minőséget tudunk belőle produkálni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában