Hozzájárulnak a város fejlődéséhez

2018.08.27. 17:30

Rácalmás díszpolgára kitüntető címet kapott Kondor Károly és Bodnár Sándor

A képviselő- testület Rácalmás Díszpolgára cím adományozásával ismeri el azok érdemeit, akik életútjuk során kimagasló munkásságukkal közvetlenül hozzájárultak a város fejlődéséhez, akik kiemelkedő szakmai tevékenységükkel emelték, illetve elősegítették a város fejlődését, a város lakosságának előrehaladását.

Körmendi Erzsébet

Fotó: Zsedrovits Enikő / Dunaújvárosi Hírlap

Ebben az évben a testület két aktív, helyi közéleti személynek, Kondor Károlynak és Bodnár Sándornak adományozott díszpolgári címet. Kondor Károly a rácalmási református egyházközség gondnoka volt, 1995-től a református lelkésszel mindenben együttműködött a hitélet megtartása és a hitélet elmélyítése érdekében. Nevéhez köthető a templomkert rendezése, folyamatos gondozása, ápolása.

Szereti lakhelyét

Gondnoki teendőit 2011-ig látta el a Kulcs–Rácalmás Missziós Egyházközség létrejöttéig. Gondnoki feladatai közé tartozott az úrvacsorákhoz az asztal feldíszítése, a pénztári teendők ellátása. Nagy gondot fordított a hívek összefogására. Nem volt rest fizikai munkát is végezni a templom karbantartására. Vallását mai napig is gyakorolja. Szorgalmas, önzetlen embert ismerhetünk meg személyében. Szereti a természetet, a kertet, a gyümölcsöst. Aktív tagja a Napfény Nyugdíjasklubnak és a Rácalmási Városvédő és Szépítő Egyesületnek. Karcsi bácsi évtizedek óta verset ír. Verseit a család, a szerelem, a természet ihleti. Szereti lakhelyét, Rácalmást, mely érzés több versében is megjelenik. Alkotásai verseskötet formájában is kiadásra kerültek. Bodnár Sándor Nyíregyháza környékéről, Újfehértóról érkezett 14 évesen Dunaújvárosban tanulni.

Rácalmás két díszpolgára: Bodnár Sándor és Kondor Károly Fotó: Zsedrovits Enikő / Dunaújvárosi Hírlap

Kollégiumi évei alatt többször megfordult Rácalmáson. Barátaihoz, később idősebb pártfogó munkatársaihoz járt szabadidejében segíteni. Mert ő mindig ilyen volt: segítőkész, barátságos, szorgalmas és lojális. A vasműben 43 éven át dolgozott, vezető beosztásból ment nyudíjba 2015-ben. Rácalmásra huszonnyolc éve költözött a családjával. Hamarosan sok barátra tett szert és bekapcsolódott a közösségi életbe is. Még aktív dolgozóként, 15 éve lépett be a Rácalmási Városvédő és Szépítő Egyesületbe, ahol előbb tag, majd elnökségi tag volt, öt éve, 2013-tól elnökként igazgatja az egyesületet, és tesz sokat Rácalmás városáért.

 

Városvédő tevékenysége mellett évekig volt elnöke a Rácalmás Sportegyesület Pénzügyi és Ellenőrző Bizottságának, a Dunaújváros Sportutánpótlás Alapítványnál kuratóriumi tag volt, de két évig vezette a Dunaferr Női Kézilabda Kft.-t is. Hasznos közösségi ember, aki munkájával, szaktudásával, kapcsolataival, jó véleményalkotó képességével hatékonyan segít megoldani a felmerülő problémákat, mert mindig van egy jó ötlete, amit nem rest akár önmaga megvalósítani. Kedves, barátságos természetének köszönhetően pedig jó viszonyt alakított ki nem csak a Rácalmási Városvédő és Szépítő Egyesület tagjaival, de Rácalmás lakosságával is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában