Szakmai vélemények

2024.05.17. 13:57

Kercsó Árpád gratulál az utódjának

Kedden Majoross Gergelyt nevezte ki a Magyar Jégkorong Szövetség (MJSZ) a férfi válogatott szövetségi kapitányának.

Agárdy Csaba

Fotó: Vörös Dávid / MJSZ

2001 óta Majoross Gergely az első hivatalos magyar szövetségi kapitánya a válogatottunknak. Dunaújvárosi jégkorong-szakembereket kértünk arra, mondjanak véleményt arról, miként fogadták, hogy magyar a kapitány, és pont Majoross Gergely az.

Róla nem mondják majd, hogy bohóc

Kercsó Árpád

Elsőként Kercsó Árpádot kerestük meg, mivel ő többször is volt kapitány, és benne tisztelhetjük az utolsó mohikánt, vagyis mostanáig az utolsó magyar szakember volt a nemzeti csapatunk élén.

– Örülök a kinevezésének, a lehető legjobb választás. Klubedzőként több helyen is bizonyított, a Miskolccal  a Magyar Kupa döntőben  megverték a székesfehérváriak EBEL-csapatát. Már ez magában óriási eredmény. Annak külön örülök, hogy végre újra magyar a kapitány. Egy-két kivételtől eltekintve nem jó edzők kerültek hozzánk külföldről. 

Akinek Kanadában, Svédországban vagy Finnországban  jó állása van, az nem jön hozzánk.

Sajnos voltak az MJSZ-ben olyan vezetők, akik szerelmesek voltak a külföldi edzőkbe. Nem tudom, miért tették félre a magyar szakembereket. A magyar játékosokhoz magyar edzők kellenek. Majorossnak gratulálok, és sok sikert kívánok. Róla biztos, hogy nem mondják majd azt a játékosok, hogy bohóc.

Magyarországon dolgozni speciális dolog

Azari Zsolt

Azari Zsolt, a Dunaújvárosi Acélbikák Erste Ligás együttesének elnöke is legutóbb magyar edző mellett tette le a voksát –  több külföldi után.

– Teljesen jó választás Majoross. Már többször bizonyította a hozzáértését. Az hogy  újra magyar a kapitány az egy plusz jó pont. Persze az, hogy valaki magyar, még nem perdöntő a kapitány választáskor. De azt én is tapasztaltam a DAB-nál, hogy Magyarországon dolgozni speciális dolog. 

Bizonyos dolgokat, a mentális felkészítést, vagy a lelki problémákat csak magyarul lehet megoldani az öltözőben.

Azt is tapasztalhattam, egyszerűen nem értik a külföldi edzők az itteni szokásokat.

A tekintélye is folyamatosan nő

Somogyi Balázs

Somogyi Balázs az, aki tavasszal még csapatkapitánya volt a DAB-nak, nemrég pedig őt nevezte ki a felnőttek vezetőedzőjének Azari Zsolt.

– Majoross Gergelyt, Mogyit jól ismerem.

A Budapest Starsban játékostársak voltunk, míg a MAC-ban már az edzőm volt.

Biztosan  tudom, minden  megvan benne ahhoz, hogy a válogatottat irányítsa. Stabilan fejlődik évről évre, és az eredményeket is hozza. Nemcsak a tudása növekszik folyamatosan, hanem  a tekintélye is. 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában