Magyar Közút Nonprofit Zrt közleménye

2018.07.27. 12:00

Dunaújváros és Sárbogárd között 22 kilométeren újul meg az út

Országosan több mint 517 kilométernyi út teljes körű felújítását indíthatják el.

duol.hu

Fotó: Hankusz Kálmán/Dunaújvárosi Hírlap

Pénteken a délelőtti órákban sajtótájékoztatóra került sor a 6219-es út felújításával kapcsolatban. Amiről részletes tájékoztatást nyújtunk hamarosan. Alább a Magyar Közút Nonprofit Zrt hivatalos közleményét tesszük közzé.

Fotó: Hankusz Kálmán/Dunaújvárosi Hírlap

A Magyar Közút Nonprofit Zrt. 2018-ban a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program keretein belül országosan több mint 517 kilométernyi út teljes körű felújítását indíthatja el.

A program egyik elemeként Fejér megyében a 6219-es jelű Dunaújváros-Sárbogárd közötti összekötő út több mint 22 km-en újul meg.

A TOP-1.3.1-16-FE1-2017-00001azonosító számú, „Közlekedésfejlesztés Fejér megyében II.” elnevezésű projektet a Társaság vissza nem térítendő európai uniós támogatásból valósítja meg. A projekt keretében több mint 22 kilométeren újul meg a 6219-es jelű út Dunaújváros és Sárbogárd között. A projekthez kapcsolódóan a fejlesztés első ütemére vonatkozó közbeszerzési eljárás során kiválasztott kivitelező az EuroAszfalt Kft., a Swietelsky Magyarország Kft. és Soltút Kft. konzorciuma lett. 120 nap áll egy 7,5 kilométeres szakasz kivitelezéséhez a rendelkezésükre mintegy 759 millió forintból.

A felújítás Nagyvenyim teljes átkelési szakaszát érinti és a mezőfalvai körforgalomnál végződik. A kivitelezők a kopóréteg profilmarásáról, a süllyedéseknél a teljes pályaszerkezet cseréjéről, a kiegyenlítő aszfaltréteg és az új kopóréteg terítéséről, az új tartós burkolati jelek felfestéséről, valamint a KRESZ táblák igény szerinti cseréjéről és pótlásáról is gondoskodtak. A 42 útcsatlakozás mindegyikét aszfaltozzák. A szakaszon található 12 db meglévő autóbuszmegállóhely betonburkolatot kap, illetve 2 új buszöbölpár épül, megújulnak az utasperonok is.

A Magyar Közút Nonprofit Zrt. 2018-ban a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program keretein belül országosan több mint 517 kilométernyi 4 és 5 számjegyű mellékút út teljes körű felújítását indította el. A programról további információk elérhetőek a www.kozut.hu oldalon.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában