Szívesen maradna szülővárosában dolgozni

2018.06.07. 08:00

Sok honfitársának segít Kínában Pecsét István

Már az erősítő kezeléseknek is a végén jár Pecsét István.

Pekarek János

Pecsét István jól érzi magát, dolgozni akar Fotó: Zsedrovits Enikő / Dunaújvárosi Hírlap

Ha minden jól megy (és miért ne menne jól?), akkor Pecsét Istvánnak már csak egyszer kell Kínába utaznia, hogy Guangzhou (Kanton) városában, a Fuda klinikai központban egy utolsó kontrollvizsgálattal lezárják meggyógyításának históriáját.

István május 27-én, vasárnap indult el remélhetőleg utolsó előtti kínai utazására, és némi viszontagság után, hétfőn, június 4-én érkezett haza. Repülőgépe ugyanis két­órás késéssel szállt fel Kínában, így Moszkvában lekéste a budapesti csatlakozást. Jó hír viszont, jegyezte meg némi keserű humorral, hogy ezúttal csomagjaival együtt érkezett a magyar fővárosba, nem kallódott el semmije, mint legutóbb…

Pecsét István jól érzi magát, dolgozni akar Fotó: Zsedrovits Enikő / Dunaújvárosi Hírlap

Azóta már Budapesten is járt, hogy hazai orvosaival is megvitassák a gyógykezelés legfrissebb eredményeit. A konzílium azzal zárult: István szervezete továbbra is tünetmentes, nem találni benne rákos sejteket, minden a lehető legjobban alakul, és átültetett mája is a megfelelő értékeket produkálja.

Utolsó kínai utazása e hónap végén lesz. Akkor CT-vizsgálatot is végeznek rajta, és kínai orvosaival megtárgyalják: szükséges-e, hogy az előre betervezett idei hat erősítő kezelés után még felkeresse az őt meggyógyító klinikát.

Szervezete továbbra is tünetmentes, nincsenek benne rákos sejtek

István addig is több honfitársának segít a kínai kezelések és a kinttartózkodás megszervezésében. Ahogyan neki is sokan segítettek: a hat erősítő kezelést sem tudta volna befejezni, ha a Kínában élő magyarok keresztény gyülekezete nem segíti őt adományokkal.

Pillanatnyilag úgy tűnik, hogy István munkakeresése sem eredménytelen: két helyre is hívják dolgozni a szakmájába mint bányamérnököt. Egyrészt a visontai külfejtésre, másrészt pedig a régi munkahelyére vissza, ahonnan a betegsége kitörésekor kellett eljönnie: a bólyi kőbányába, ahol bányavezetőként dolgozott. Csak azt sajnálja, hogy Dunaújvárosból nem kapott állásajánlatot, mert szívesen maradna szülővárosában.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában