Nagyszülők, unokák együttes versenyén

2018.06.11. 17:30

Generációk közös időtöltését szolgálta a dunaújvárosi vetélkedő

Családi sportnapra hívta az érdeklődőket az aktív közösségi életéről híres Aranydaru Szállítómű Nyugdíjas Egyesület. Bár a viharos időjárás közbeszólt, a szervezőknek sikerült sportos feladványokkal szórakoztatniuk a résztvevőket.

Szabó Szabolcs

„De hol is vannak az unokák?” – kérdezte a Munkásművelődési Központban egy hölgy, és már érkezett is a válasz: „az enyém éppen Kaposváron van…”

E párbeszédből kiolvasható, hogy az Aranydaru Szállítómű Nyugdíjas Egyesület által éltre hívott nagyszülők-szülők-unokák olimpiáján leginkább a rutinosabb korosztály képviselői voltak többségben.

Tollasütővel a kézben –beltéri vetélkedő lett az szabadtérre tervezett olimpiából Fotó:ZsE /Dunaújvárosi hírlap

– Az időjárás részben keresztülhúzta a számításainkat, hiszen az MMK kertjében akartunk szervezni egy jó hangulatú családi sportnapot. Ehhez készítettük el a versenylapot is, amelyet alaposan át kellett alakítanunk, hiszen beltérben már a feladatok is módosultak. Többen is jelezték, hogy csatlakoznak hozzánk a környező településekről is, bízom benne, hogy a körülmények ellenére jó találkozónk lesz – mondta el lapunknak még a kezdéskor a szervezők részéről Sümegi Lajos.

A résztvevők aztán rugalmasan alkalmazkodtak a már említett körülményekhez, és vidáman nekiláttak a feladatok teljesítéséhez, örömükre pár fiatal is érkezett, így valóban több generáció is képviseltette magát az olimpián.

Völcsei Istvánné és Kőbányai Katalin oklevéllel a kézben Fotó:ZsE/Dunaújvárosi Hírlap

A küzdelmeket szombaton értékelte Sümegi Lajos, aki minden „olimpikonnak” oklevéllel köszönte meg a helytállást. A két legfiatalabb versenyzőt: Fehér Jánost és Álland Antalt külön is méltatták. A legjobbak kupával térhettek haza, vagy bekapcsolódhattak a „Süss, nagyi, süss!” gasztronómiai versengés kellemes záróepizódjába, azaz a zsűrizésbe is. A szervező csapat lelkesedését ismerve a közeljövőben egy hasonlóan mozgalmas programmal jelentkeznek majd.

Ezek is érdekelhetik