Beszippantották a közönséget

2018.06.18. 11:00

A Jolly Jackers ismét nagyot dobott az újvárosi közönség előtt

Újfent nem kellett csalódnunk a dunaújvárosi gyökerű Jolly Jackers fellépésében a DUDIK-on. A már nemzetközi sikereket is elért irish punk formáció ismét beszippantotta a szépszámú közönségét.

Balla Tibor

A Jolly Jackers számára a hazai pálya mindig fontos, különösen a DUDIK

Fotó: Hankusz Kálmán / Dunaújvárosi Hírlap

Jolly Jackers fellépésében a ­DUDIK-on. A már nemzetközi sikereket is elért irish punk formáció ismét beszippantotta a szépszámú közönségét.

A Jolly Jackers számára a hazai pálya mindig fontos, különösen a DUDIK
Fotó: Hankusz Kálmán / Dunaújvárosi Hírlap

Faragó István Sztivi, a banda dunaújvárosi alapítója elmondta, hogy a DUDIK mindig kiemelt feladat a zenekar életében. A hazai fesztiválszezon mindig ezzel kezdődik számukra és mindig valami meglepetéssel készülnek rá. A honi fellépések közt az első kettő között van, hiszen hazai pályának tekintik, annak ellenére, hogy már nem itt élnek. Természetesen az új lemezről, az Out Of The Blue-ról is eljátszottak öt dalt, mert most erre koncentrálnak. A többi között azért, mert sokadszorra állhatnak a DUDIK színpadán, bejáratódott, hogy mit játszanak, és most szerettek volna újítani, és a lemezbemutató sorozatba beillesztették ezt a koncertet, de azért az olyan „klasszikus”, mint a Hymn For The Gang, nem maradhatott el.

Faragó István Sztivi az utolsó pillanatban érkezett
Fotó: Hankusz Kálmán / Dunaújvárosi Hírlap

Sztivi az utolsó pillanatban érkezett Kanadából, de a jetlag azonnal elmúlt, amint színpadra lépett. Persze ez az érzés nem újdonság számára, hiszen tavasszal végigvittek egy 11 állomásos külföldi turnét, amikor minden nap máshol játszottak.

Mint mondta, nagyon meglepődtek, hogy egy francia klubban, ahol másodszor játszottak, egy keddi napon telt ház volt, és rengeteg Jolly Jackers-pólós alakot fedeztek fel, és a közönség énekelte velük a szöveget. És mégis, frissítő érzés számukra ide jönni, és hazai közönségnek játszani. Most nem volt túl hosszú a fellépési idejük, de jönnek a Rockmaratonra – a másik kitüntetett fesztiválra –, ott másfél órát játszanak majd. Arra is nagyon készülnek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában