25 éve írtuk

2018.05.04. 09:30

Sok majálist szerveztek

Kötetlen szocialista majális. A tetőtér-beépítés viszontagságai. Határozatképtelen lakásszövetkezet.

Pekarek János

A ragyogó napsütés is közrejátszott abban, hogy május elsején benépesült a Duna-part. A vállalati szabadidőparkokban már kora délelőtt telt ház volt, vidám hangulatban múlatták a majálisozók az időt – írta huszonöt évvel ezelőtt, 1993. május 4-én elődünk, A Hírlap címoldalán. – Az alsó Duna-parton a szocialisták szerveztek kötetlen majálist: gulyásleves, birkapörkölt, sör várta a szépszámú érdeklődőt.

Kié a tetőtér?

A társasház alapító okiratának átvételekor derült ki, hogy a fejünk felett a tetőteret eladta az akkori IKVGV, s hogy kötelesek vagyunk tűrni az építkezéssel járó kényelmetlenségeket – írja elkeseredett levelében Rácz Pál, a Gagarin tér 3. alatti lakások közös képviselője. Viszálykodások melegágya a tetőtér-beépítés.

Határozatképtelenség miatt elmaradt az Intercisa Lakásszövetkezet múlt hét csütörtökjére összehívott küldöttgyűlése.

A szövetkezet elmúlt évi gazdálkodásáról készült beszámolót, az idei terveket kellett volna egyebek között meghallgatniuk és elfogadniuk a küldötteknek.

Új kezdeményezéssel áll elő a Duna menti Regionális Népfőiskola: május 6-án táncházba várják a népzene, a néptánc iránt érdeklődőket. Szándék szerint szeptembertől rendszeresen lehet majd táncokat tanulni és járni, a mostani rendezvényt kedvcsinálónak szánják a szervezők: a Széchenyi gimnázium aulájában a budapesti Kolompos együttes tagjai húzzák a talpalávalót csütörtökön 18 órától.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában