sikeres projekt

2018.05.18. 09:00

Megszűnt a balesetveszély a Gagarin téri átjárónál

A DVG Zrt. Dunaújváros MJV közgyűlése döntésének értelmében, a város megbízásából elvégezte a Gagarin tér 15. és 17. közötti átjáró felújítását. Ezzel megszűnt a balesetveszéy.

Várkonyi Zsolt

Mint ismeretes, Gombos István alpolgármester képviselői indítványt nyújtott be – soron kívüli intézkedést igényelve – az átjáró balesetveszélyes állapotának megszüntetésére, illetve az átjáró helyreállítására. A terület önkormányzati képviselőjeként lapunknak korábban elmondta, hogy bár az omlásveszély megszüntetése a társasház feladata lett volna, de Dunaújváros MJV közgyűlése a képviselő javaslatát elfogadva támogatta a balesetveszélyes helyzet megszüntetését.

Nagy Zsolt, (j) a DVG Zrt. ágazatvezetője az átjáró felújításáról adott tájékoztatást Fotó: Zsedrovits Enikő

Nagy Zsolt, a DVG Zrt. vállalkozási, műszaki és ingatlankezelő ágazatának vezetője lapunknak elmondta, hogy az önkormányzat megrendelésére társaságuk elvégezte az átjáró homlokzati felújítását. Az annak idején speciális tardosi márványból felrakott burkolat acélszalagos rögzítési technológiával készült, amelynek következtében az esővíz aláfolyt. A téli időjárás miatt meglazultak a rögzítési pontok, balesetveszélyes helyzetet okozva. Ezt szüntették most meg a lakók és az alpolgármester közbenjárására.

Az egy hónapig tartó felújítás eredményeként a lakóközösségek és a közelben lévő iskola és óvoda miatt arra közlekedők már biztonságosan használhatják az átjárót.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában