Dunaújváros

2018.05.15. 08:30

Fejlesztőeszközöket nyertek a Dózsában

A Duna­újvárosi Dózsa György Általános Iskola gyakorlott NTP-pályázóként az idei tanévben anyagi támogatást nyert a tehetséggondozás eszközrendszerének fejlesztéséhez.

DH

Elterjedt fejlesztőeszköz Fotó: DI

A Dózsa iskola minden évben sikeresen pályázik a Nemzeti Tehetség Program (NTP) által kiírt támogatások elnyeréséért. Az idei tanévre 1 400 000 forintot nyertek a tehetségsegítés feltételrendszerének javítását célzó hazai programok támogatására megjelent pályázaton.

Az iskola akkreditált kiváló tehetségpontként kiemelt feladatának tartja a tehetséges gyermekek felfedezését és fejlesztését, ezért több éve működik már náluk alsó és felső tagozaton is tehetséggondozó szakkör. A pályázatból vásárolt eszközök egy részét a szakkörökön használják fel, ám nagyobb része az iskola összes tanulójának örömöt szerez. Táblajátékokat, kártyajátékokat, fejlesztőeszközöket vásároltak az osztálytermekbe alsó és felső tagozaton is, amelyek széles spektrumon fejlesztik a gyermekek számos kompetenciá­ját. A pályázati forrásból sikerült az iskola udvarait is izgalmasabbá tenni, kültéri sakkasztalokkal, sporteszközökkel, udvari játékokkal.

Elterjedt fejlesztőeszköz Fotó: DI

A pedagógusok találékonyságát bizonyítja, hogy az iskola alapítványával karöltve az udvarokra felfestik a tantermekbe vásárolt társasjátékok pályáját, így azok már több helyen is játszhatók, akár életnagyságban is. Ezekre a felfestésekre az épület felújítása után kerül sor, ám addig is élvezik és használják a gyerekek a rengeteg új játékot.

A pályázati program megvalósulása az alsó tagozaton működő tehetségprogram pedagógusainak, Gajdó Krisztinának és Flick Szabinának köszönhető.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában