Koncertek hetében

2018.04.24. 16:00

Programkavalkáddal emlékezik névadójára a Sándor Frigyes

Hétfőn délután a városi zeneiskola tehetséges növendékeinek közös kamarakoncertjével kezdődött a hagyományosan április végén jelentkező Sándor Frigyes napok, amely számos koncerttel várja a komolyzene kedvelőit és egyben méltó módon állít emléket a város kulturális életében kiemelkedő szerepet játszó intézmény névadójának.

Szabó Szabolcs

A zeneiskola növendékei léptek fel az ünnepi hét hétfői nyitányán Fotó: Zsedrovits Enikő / Dunaújvárosi Hírlap

Ha április vége, akkor Sándor Frigyes napok, amelynek keretében számos, bárki számára elérhető, nyitott program várja a komolyzene iránt érdeklődőket.

A zeneiskola növendékei léptek fel az ünnepi hét hétfői nyitányán Fotó: Zsedrovits Enikő / Dunaújvárosi Hírlap

A hagyományoknak megfelelően a koncertfolyam tegnap délután a tehetséges növendékek fellépésével kezdődött, ma pedig egy szabadtéri örömzenéléssel folytatódik a zeneiskola melletti csinos parkban, ahol a jeles névadó szobra is található.

Az intézmény egyébként idén ünnepli majd fennállásának 65. évfordulóját, ugyanis a népszerű zenede 1953 októberében nyitotta meg kapuit. Sándor Frigyes – aki nem csupán korának egyik vezető karmestere volt: a Zeneakadémia néhai tanárának pedagógiai munkássága hosszú évtizedekre határozta meg a hegedűoktatást.

Dallam a szélben – ma 16 órától szabadtéri koncert

A tanítványaiból alakult Liszt Ferenc Kamarazenekart 1963-tól egészen 1979-ben bekövetkezett haláláig vezette – nevét pedig kereken napra pontosan 23 éve, 1995. április 24-én vette fel az akkor még állami zeneiskola. Április 26-án, csütörtökön Generációk egy szólamban címmel játékos zenei vetélkedőt rendeznek, majd 18 órától közös szülő–diák koncert várja a közönséget a kamarateremben.

A programsorozat a rangos Sándor Frigyes Díj átadásával, valamint az intézmény zenepedagógusainak közös fellépésével zárul.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában