ünnepi keretek között

2018.04.27. 09:00

Átadták a pedagóguskoncert bevételét a Szent Pantaleon gyermekosztályának

A múlt heti pedagóguskoncert bevételét csütörtökön délben eljuttatták a kedvezményezettekhez, a Szent Pantaleon kórház gyermekosztályára.

Pekarek János

Dr. Yousif Mahmood Abdulaziz osztályvezető főorvos (balra a háttérben) és mellette jobbra Fazekas Andrea, a Móricz igazgatóhelyettese az átadáson Fotó: Hankusz Kálmán / DH

Egy újabb, kisebb koncert keretében adták azt a támogatási pénzt a dunaújvárosi Szent Pantaleon Kórház gyermekosztályának tegnap délben, a sajtó jelenlétében, ami a hagyományos pedagógus jótékonysági koncert bevételéből származik.

Dr. Yousif Mahmood Abdulaziz osztályvezető főorvos (balra a háttérben)
és mellette jobbra Fazekas Andrea, a Móricz igazgatóhelyettese
az átadáson Fotó: Hankusz Kálmán / DH

A gyermekosztály társalgójában a Móricz Zsigmond Általános Iskola 3.b osztályának hat diákja sorakozott fel, az intézmény egyenruhájában, furulyával a kézben. Velük szemben az osztály ápoltjainak és szüleiknek egy meglepődött csoportja, örömteli várakozás közben, mellettük pedig a gyermekorvosok, ápolónők, nem különben megilletődve. Fazekas Andrea, a Móricz iskola igazgatóhelyettese, a pedagóguskoncert egyik szervezője adta át a koncert bevételét dr. Yousif Mahmood Abdulaziznak, az osztály vezető főorvosának.

 

Mint az igazgatóhelyettes asszony fogalmazott: nagy örömmel jöttek, mivel egy nagyon szép és jól sikerült koncert ugyancsak szép összegre rúgó bevételét adhatják át a kis betegeknek. Remélik, hogy ez valamiféle segítség lesz számukra, talán pótolhatják belőle a tönkrement játékokat, vagy újakat vásárolhatnak számukra. A koncert bevétele, amit most átadtak, összesen százharmincháromezer-ötszáz forint volt.

Minden zenész vágyálmai

Az osztályvezető főorvos a gyermekosztály és a kórház vezetése nevében köszönte meg az adományt, mondván, hogy ez nagyon jólesik az orvosoknak a kis betegeknek is.

Annak érdekében, hogy az április 20-án, azaz a múlt héten pénteken este a városi evangélikus templomban rendezett koncertnek legalább a hangulatát megidézzék az egyébként nem elsősorban zeneművek előadására berendezkedett kórházi osztályon, a hat móriczos kisdiák remek, három műből álló furulya-előadást rögtönzött a kórházi társalgóban.

Aminek sikerét nem egyszerűen az őszinte és nagy taps jelezte, hanem a kórtermek ajtajaiban álló, lenyűgözött gyermekközönség átélése és meghatódása is, ami alighanem minden zenész vágyálmai közé tartozik…

Családbarát kórházi osztály címet nyert a Szent Pantaleon

A Magyar Kórházszövetség XXX. Kongresszusán, Egerben díjat vehetett át a Szent Pantaleon szülészet-nőgyógyászati, valamint a fül-orr-gégészeti osztálya is. A jubileumi szakmai kongresszuson, a Magyar Kórházszövetség és a Három Királylány, Három Királyfi Mozgalom közös ”Családbarát kórházi Osztály” díjainak átadására került sor április 25-én délután. Két osztályunk pályázott erre a címre. Az egyik a fül-orrgégészeti, a másik a szülészeti nőgyógyászati osztály. A pályázatok elbírálásában két területet vettek górcső alá.

Fotó: Szent Pantaleon

Az egyik, hogy milyen módon segítik az osztályon a gyermekbetegek ápolását azzal, hogy a hozzátartozóik közelükben lehetnek, lehessenek, a másik szempont az volt, hogy miként segíti a kisgyermekes dolgozóikat az adott osztályon. Nagy örömünkre mindkét osztályunk nyert, ezzel „Családbarát kórházi Osztály” cím boldog tulajdonosai lettek. A díjakat, a fül-orr-gégészeti osztályunkról dr. Vaszkun László osztályvezető főorvos és Béres Andrea főnővér, a szülészet-nőgyógyászati osztályról pedig dr. Barna András adjunktus és Klauzné Bozor Zsuzsanna főnővér vette át – írja a Dunaújvárosi kórház honlapja.

Gratulálunk és további jó egészség melletti, munkavégzést kívánunk az osztály dolgozóinak!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában