Interaktív nyuszinap kicsiknek, nagyoknak

2018.04.04. 08:30

Nyúlkészítés szabadkézzel az MMK-ban

A Munkásművelődési Központ által szervezett nyuszinap már hagyománynak számít a tavaszi gyerekprogramok között. Idén is az ünnepek és a tavaszi szünet időszakában rendezték meg a foglalkozásokat.

Tóth Alexandra

A nyuszinapon reggel nyolctól egészen délután négyig voltak kézműves és egyéb szabadidős programok. Már ötéves kortól érkezhettek a gyerkőcök, akik különböző technikákkal elkészített alkotásokkal tértek haza a nap végén. A kreatív foglalkozásokon a többi között készült bonsai kertet formázó asztali dísz, ajtódíszek és zseníliából formázott, cserepes művirág. A jó időt kihasználva az MMK biztonságos, zárt udvarában sokat játszhattak a kicsik, a délutáni szieszta részeként pedig filmvetítéssel pihenhették ki az alkotói munka fáradalmait.

Ajtódíszt is készítettek a gyerekek Fotó: Zsedrovits Enikő/Dunaújvárosi Hírlap

A tizenkilenc résztvevő gyermek mellé a Széchényiből érkeztek önkéntes diákok, valamint két egyetemi hallgató is segített a gyerekek szórakoztatásában és felügyeletében. Kováts Rózsa igazgatónő elmondta, hogy a két egyetemista lány, Blanka és Patrícia már hosszú évek óta visszatérő vendég, és gyermekkorukban ők is rendszeresen látogatták az MMK táborait, foglalkozásait. A nyuszinap a nyári táborok előszobájának is tekinthető, hiszen két hónap múlva véget ér az idei tanév. A nyári szünidőben hat héten keresztül lesznek táborok, ahová idén is nagy szeretettel várják az érdeklődő gyerekeket.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában