Találkozzunk az arborétumban!

2018.04.12. 12:00

Nagyvenyimen megjutalmazzák a közösségi munkát végzőket

Az Erdőjárók Klubja parktakarítást és közgyűlést rendez szombaton a Szent Bernát Arborétumban.

Pekarek János

A venyimi arborétum majdnem két hektáron fekszik Fotó: archív/Zsedrovits Enikő / DH

Idén a közelgő Föld napja (április 22.) alkalmából rendezi első nagyobb közösségi összejövetelét a nagyvenyimi Erdőjárók Klubja Természetbarát Egyesület.

A község egyik legnagyobb civil szervezete ráadásul munkával kezdi a szezont: az egyesület ugyanis évek óta az egyik legfőbb gondozója a venyimi Szent Bernát Arborétumnak, a katolikus templomot övező, még a ciszterciek által alapított, majd kéthektáros, 1737-től kialakított, páratlan szépségű, kezdetben angolkertként gondozott növénykertnek.

A venyimi arborétum majdnem két hektáron fekszik
Fotó: archív/Zsedrovits Enikő / DH

Április 14-én, szombaton reggel 8 órától ide várják az egyesület tagjait és minden, segíteni szerető polgárt, hogy (alapszabályuknak megfelelően) elvégezzék a templompark tél végi tisztítását, a gereblyézést, rendrakást, a növényzetben esett téli károk felszámolását, a fák tövének és törzsének megtisztítását a borostyántól, a kapálást, metszést, szemétszedést.

A jól végzett munka jutalma ezután egy közös ebéd lesz, amelyet a szabadban főznek meg.

S még ezzel sem lesz vége!

Az egyesület ugyanis a közösségi munka és ebéd után rendezi meg évi rendes közgyűlését, mégpedig a tervek szerint április 14-én 13 órától. Ha előfordulna, ami nem valószínű, hogy a közgyűlés a tervezett időpontban nem lenne határozatképes, akkor az összejövetel kezdetét 13 óra 30 percre tűzik ki.

A napirendből: túraminősítések átadása, illetve az Országos Kék Túra és a Dél-dunántúli (Rockenbauer Pál) Kék Túra teljesítőinek jutalmazása. A 2017. üzleti évről szóló számviteli beszámoló és közhasznúsági jelentés megvitatása, elfogadása. A tagság tájékoztatása a 2018. évi pénzügyi tervről, ennek megvitatása, elfogadása. A tagság tájékoztatása a 2018. évben eddig megtartott elnökségi üléseken elhangzottakról és határozatokról. A 2018-ban az egyesület előtt álló programok és közösségi feladatok. Rövid előzetes igényfelmérés a 2019-re tervezett programokról.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában