Az elfogadás a gyógyulás feltétele

2018.04.18. 11:00

Gyógypedagógiáról, az aranyalmában

A tavaszi pedagógiai szakmai napok keretén belül a Dunaújvárosi Óvoda egy teljes délelőttöt szentelt a Gyógy­pedagógiai Munkaközösség munkájának. A három témakört felölelő rendezvénynek az Aranyalma tag­óvoda adott otthont.

Tóth Alexandra

A helyi gyógypedagógusoknak és asszisztenseiknek rengeteg munkája van, heti kétszázötven órában foglalkoznak sajátos nevelési igényű gyerekekkel. A segítségre szoruló óvodások spektruma nagyon széles, a teljesség igénye nélkül autizmussal élők, Down-kórosok, hiperaktív, mozgássérült gyerekek speciá­lis fejlesztésével foglalkoznak a szakemberek. Gyenes Józsefné intézményvezető kiemelte, hogy nagyon büszke munkaközösségére, hiszen ilyen szakmai felkészültséggel és létszámmal nagyon kevés településen dolgozhatnak az óvodák. A csapatot négy gyógy­pedagógus, egy logopédus, egy pszichológus, egy gyógytornász és három asszisztens alkotja, akik egyszerre több tagóvodában is foglalkoznak a segítséget igénylő kicsikkel.

Szabóné Jánosa Szilvia gyógypedagógiai asszisztens (j) az elismerésül kapott díját veszi át Fotók: ZsE

A munkaközösség vezetője, Kovácsné Mankovics Zsuzsanna előadásában beszámolt a csapat eddigi munkájáról, a rengeteg szakmai továbbképzésről, amin részt vettek, arról, hogy hogyan alakult az SNI és a BTMN gyerekek ellátása a dunaújvárosi óvodákban. Ezután Pintér Ildikó pszichopedagógus, gyógypedagógus mesélt arról, mennyire fontos a mozgás- és a beszédfejlesztés. Zárásként egy igazán rendhagyó foglalkozás bemutatója következett, Nándori Erika gyógypedagógus hozta el terápiás kutyáit, és arról az egyedülálló módszerről beszélt, amellyel az ember legjobb barátai segíteni tudnak ezeken a különleges gyerekeken.

Kovácsné Mankovics Zsuzsanna a munkaközösséget mutatja be

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában