Elmélyülnek egy héten át

2018.04.11. 11:00

Megismerni a digitális eszközözök felhasználását

A dunaújvárosi Arany János Általános Iskola „Digitális világ” témahetet szervezett a 6. és a 7. évfolyam számára azzal a céllal, hogy megismerjék és gyakorolják a digitális illetve az IKT eszközök minél szélesebb körű, elsősorban tanulási célú felhasználását.

Balla Tibor

A hatodikosok megismerhették, mivel foglalkozik a Nemzeti Médiaés Hírközlési Hatóság Fotó: Hankusz Kálmán

Ugyanakkor szeretnék felhívni a gyerekek figyelmét a digitális technika árnyoldalaira és alkalmazásának veszélyeire is. Digitális világ: ilyennek képzelem a jövőt címmel projektversenyt hirdettek, a gyerekek a fenti témában egy képes-szöveges projektmunkát (plakátot, bemutatót, diasort, dokumentumot, ismertetőt) készítenek valamilyen számítógépes alkalmazással egyénileg vagy párban.

A hatodikosok megismerhették, mivel foglalkozik a Nemzeti Média és
Hírközlési Hatóság Fotó: Hankusz Kálmán / DH

A hétfői megnyitót követően Vári Péter, a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság főigazgató-helyettese tartott előadást. Kedden Gurics Gábor a Logiscool dunaújvárosi iskolájának ügyvezetője tartott előadást, szerdán Czimmermanné Gál Eszter online alkalmazásokat mutat az érdeklődő diákoknak a tanulás megkönnyítéséhez. Csütörtökön kiállítás nyílik, ahol régi digitális eszközök és nem digitális elődjeik mutatkoznak be, amiket kipróbálni is lehet. Pénteken a projektverseny zárására és eredményhirdetése a terv, addig minden nap az informatikaórákon Vári Éva ismerteti meg a gyerekeket a digitális kor előtti világgal és beszélgetnek a digitalizáció előnyeiről és árnyoldalairól.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában