feleannyi beteg

2018.04.19. 08:30

Alacsony influenzaaktivitás Dunaújvárosban is

A figyelőszolgálatban résztvevő orvosok jelentései alapján végzett becslés szerint 2018. április 9 és április 15. között az előző hetinél 48,5%-kal kevesebb beteg fordult orvoshoz influenza-szerű tünetekkel.

FMKH

Forrás: shutterstock

Fotó: javier brosch

Az influenzaszerű megbetegedésekkel orvoshoz fordulók aránya mindhárom járási népegészségügyi osztály illetékességi területén tovább csökkent. A területi morbiditás továbbra is legmagasabb a Székesfehérvári Járási Hivatal Hatósági Főosztály Népegészségügyi Osztály illetékességi területén 76,4%ooo; ezt követi a Dunaújvárosi Járási Hivatal Népegészségügyi Osztály illetékességi területe 32,3%ooo; a Móri Járási Hivatal Népegészségügyi Osztály illetékességi területéről nem jelentettek megbetegedést. A megye egész területén az influenzaszerű megbetegedések számának csökkenése a 15. héten tovább folytatódott, a

100 ezer lakosra vonatkoztatott megbetegedési arány mindhárom járási népegészségügyi osztály illetékességi területén és megyei szinten a járványos küszöbérték alatt van. Az influenza aktivitás az alacsony tartományban van.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában