Nincs fennakadás

2018.03.03. 08:30

Nem befolyásolják a kemény mínuszok a kikötő munkáját

Külső szemlélőként úgy tűnhetett a napokban, hogy a dunaújvárosi kikötői öböl vízfelületének egy részét beborító vékony jég és hótakaró befolyásolhatja az ISD Portolan Kft. által üzemeltetett Dunaferr kikötő napi tevékenységét.

Szabó Szabolcs

Folyamatosan tudnak dolgozni a kikötőben Fotó: Hankusz Kálmán

Megkeresésünkre a kikötő igazgatója, Szabó Gyula válaszolt. Mint lapunknak elmondta, maximálisan 4 milliméteres jégpáncélt eredményeztek az utóbbi napok kemény mínuszai, ám ez érdemben nem befolyásolta a kikötőben folyó munkát.

Folyamatosan tudnak dolgozni a kikötőben Fotó: Hankusz Kálmán

Folyamatosan gondoskodtak arról – ez a kikötő üzemeltetőjeként kötelességünk –, hogy az öböl hajózható legyen.

– Inkább nehezítette a munkánkat a folyamatos hóesés, ugyanis ha az acéltermékekre a rakodás során csapadék kerül, az minőségi romlást, esetlegesen fellépő korróziót, gondot okozhat. Az ISD Kokszoló Kft. igényei szerint a szenet folyamatosan raktuk, itt tehát nem volt fennakadás, csakúgy, mint a műtrágyaszállítás esetében sem. A kikötőben jelenleg is közel 4 ezer tonna műtrágya big-bag zsákokba csomagolva vár elszállításra. Ismerve az időjárási előrejelzéseket, a következő időszakban sem kell számolnunk olyan külső tényezőkkel, amelyek akadályoznák tevékenységünket – mondta el lapunknak Szabó Gyula.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában