25 éve írtuk

2018.02.09. 13:00

Előre az egyetlen út

Kétszáz ember elbocsátását jelentette be január végén a 26-os Építőipari Rt. a munkaügyi hivatalnál – írta címoldalán huszonöt évvel ezelőtt elődünk, A Hírlap.

Pekarek János

– A jelenleg közel ezer főt foglalkoztató korábbi mamutvállalat tehát újabb leépítésekre készül. S talán nem is utoljára. Az okokról Botond Gábor vezérigazgató azt mondta: nagyon nehezen indul a piac, kevés a megrendelés, nem tudnak minden embernek munkát adni.

Elvégezte a kikötői öböl hajózható részének kotrását a bajai Master Kft. kotróhajója, amely elkezdhetné a horgásztanya előtti öbölrész kotrását is, ha a város és a vasmű megegyezne a költségek vállalásáról. A közgyűlés jóváhagyása is hiányzik, továbbá a bizottságok sem foglaltak még állást a kotrásról.

A dolgozók véleménye szerint a vezetői értekezleten dől el, hogy az értékesítési lehetőségeket, a meglévő rendeléseket figyelembe véve mi lesz az újonnan alakult Finompapír Kft. sorsa. Bozsits Béla ügyvezető igazgató cáfolta azokat a rémhíreket, amelyek műszakcsökkentésről, átirányításról, újabb elbocsátásokról szólnak. Mint mondta, éppen az ellenkezője igaz a ma még piaci gondokkal küzdő kft.-re nézve. A túlélés egyetlen útja szerinte az előremenekülés.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában