pontban 15 órakor

2017.12.08. 11:30

Elrajtol az adventi futás szombaton, a Városháza téren

A tavalyi sikeres debütálás után szombaton délután újra közös kocogásra hív az adventi futás – a táv alig négy kilométer. 

Szabó Szabolcs

Szombaton vidám kocogásra fel! Fotó: ZsE

Tavaly decemberben több százan vettek részt az első ízben megrendezett ünnepi adventi futáson, amely akkor is jótékony célt szolgált. Szervezőcsapata, a Dunaújvárosi Triatlon Sportegyesület az idei évben is úgy gondolta, hogy nem múlhat el az adventi időszak vidám közösségi kocogás nélkül, így december 9-én, szombaton délután minden sportolni vágyót egy kis belvárosi futásra csábítanak. A szervezőktől megtudtuk, a táv mindössze alig négy kilométer. Cserébe a résztvevőket a rajtnál Mikulás-sapkával várják, a célban pedig forró teával és/vagy forralt borral pihenhetik ki a fáradalmakat, sőt még befutó-érmet is kapnak a kocogók. A részvétel ingyenes, ám az adakozó forintokra számítanak a szervezők.

Szombaton vidám kocogásra fel!
Fotó: ZsE

Az adventi futás szervezőcsapatának részéről Kovács Judit, a DVG Zrt. igazgatósági tagja és Makai Gábor a DTSE elnöke lapunknak elmondta, bíznak abban, hogy sok sportszerető polgárt sikerül majd megszólítaniuk e rendezvénnyel, amely reményeik szerint egyfajta ünnepi örömfutás lesz. A részt vevő sportbarátok adakozhatnak is, a jótékony forintok ezúttal a szabadegyházi Fekete Milán fiatalember gyógyulását segítik majd. Bár a rajt szombaton 15 órakor lesz, érdemes már korábban kilátogatni a térre, ahol már 14 órától várják a futókat, a bemelegítés pedig 14.45-től kezdődik. A kötelező Mikulás-sapkák átvétele után pedig rendőri felvezetéssel megindulhat a tömeg remélhetően futóbarát időjárási körülmények között.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában