Spányi Antal üdvözlete

2017.12.25. 13:02

Az ünnep fénye ragyogja be az egész világot!

Megérkeztünk karácsonyhoz, a rövid advent után gyorsan beköszöntött az ünnep.

Spányi Antal

Vásároltunk, sokfelé rohantunk ajándéklistáinkkal, készítettük az ünnepi ételeket, és már kicsit el is fáradtunk. Örülünk, hogy végre együtt van a család, együtt vagyunk szeretteinkkel. Most eljött az ünneplés ideje, amely mélyebb, lelki dimenziókba hív bennünket. Az ünnep minden embert megszólít, hogy nyissa meg szívét lelkét, az Isten szeretetének befogadására. Mert karácsony lényege, hogy Isten annyira szerette az embert, hogy egyszülött fiát adta érte. Ő eljött közénk, emberré lett, vállalta az emberi életet annak minden pillanatával, minden szép és szenvedést hordozó mozzanatával. Mindenben hasonlóvá lett hozzánk, a bűnt kivéve.

Nem könnyű megérteni Istennek ezt a mindent odaadó, végtelen szeretetét. De tekintsünk rá a názáreti szent családra, Szent Józsefre, aki imádsága csendjében képes volt felfogni Isten akaratát. Figyelt rá, hallgatott lelkében az Istenre. Máriára, aki imádsággal beszélt az Istennel, elfogadta az Isten titkát, nem keresett más utakat, hanem igent mondott Isten akaratára. Ők mindketten teret adtak az Úrnak az életükben.

 A szent pár megmutatta nekünk, hogy minden családnak, minden embernek be kell fogadnia az Istent. Egész életünkben helyet kell adnunk neki, és ki kell mondanunk a saját igenünket. Mert csak ezáltal tudjuk egymást szeretni, az Isten szeretetét képviselni a világban.

Karácsony ünnepe küldetést jelent, egy életformát és nem pusztán egy szép ünnepet, egy évben egy-két szép napot az esztendő végén. Egy új életet jelent, amely egyre közelebb visz ahhoz az isteni szeretethez, amely a gyermek Jézust elhozta közénk.

Szívből kívánom, hogy karácsony ünnepe töltse be mindannyiunk szívét az Isten szeretetével, és az ünnep fénye ragyogja be, ne csak a saját életünket és szeretteink életét, hanem az egész világot!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában