háromezer ajándékcsomag

2017.12.07. 22:19

Ismét úton volt a dévai Mikulás

Ismét útnak indult társaival Erdélybe a „dévai Mikulás”, azaz Jendrolovits Gábor. Huszonegy autóval, három utánfutóval harmincöten vettek részt ezen a nagy jótékonysági Mikulás-túrán.

L. Mészáros Irma

Nagy örömmel fogadták őket mindenhol Fotó: Farkas Erik

December 1-jétől 6-ig végigjárták a Szent Ferenc Alapítvány által működtetett nyolcvan házat, ahová 2640 darab Mikulás-csomagot vittek a gyermekeknek, akik ismét műsorral várták őket. Az idei a tizennegyedik program volt, amelyet a dunaföldvári származású budapesti vállalkozó, Jendrolovits Gábor szervez, aki a dunaföldvári Málta-bál vendége volt nemrég, s ott számolt be lapunknak az útról. Mint elmondta, az idén tizenkilenc tonna rakománnyal mennek, s Böjte Csaba otthonain kívül öt kórházba is visznek adományt. Jendrolovits Gábor akciójának szinte a kezdetektől több földvári támogatója van.

Nagy örömmel fogadták őket mindenhol
Fotó: Farkas Erik

Most is csatlakozott hozzá Jákli Viktor, a Magyar Máltai Szeretetszolgálat Dunaföldvári Csoportjának vezetője, Horváth Zsolt polgármester, Rivnyák Sándor vállalkozó, s mindhármukat elkísérte a feleségük is, valamint Nagy László és Farkas Erik. Fantasztikus nagy élmény – üzente Erik, aki egyébként az AztaKeservit csoport lelkes tagja, s az első napok élményeként a gyerekektől kapott szeretetet említette. A jótékonysági túra résztvevői a rakományban lévő tartós élelmiszerrel könnyebbé teszik közel száz településen az erdélyi gyerekek hétköznapjait, maguk meg a találkozókból lelkiekben gazdagodva jönnek haza.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában