tehetünk ellene

2017.12.01. 11:30

Az ablak befeszítésével jutnak be a földszinti lakásokba

Az elmúlt időszakban több alkalommal fordult elő Dunaújvárosban ablakbefeszítéses módszerrel elkövetett betöréses lopás, amelyek célpontjai a földszinti lakások voltak.

Gallai Péter

Egy bűncselekmény helyszínelésénél készült kép Fotó: rendőrség

Az elkövetők legtöbbször a könnyen megközelíthető ablakon keresztül jutnak be a lakásba, ahonnan elsősorban könnyen mozdítható és értékesíthető ékszereket, valamint készpénzt tulajdonítanak el. Az esetek miatt Kiss Dénes százados, a dunaújvárosi kapitányság bűnmegelőzési alosztályvezetője lapunkon keresztül ismét néhány jó tanáccsal szolgált, amivel elkerülhetőek, illetve megelőzhetőek a hasonló bűncselekmények. - Célszerű a földszinti lakások nyílászáróit riasztóberendezésekkel, mozgás- és nyitásérzékelőkkel felszerelni.

Egy bűncselekmény helyszínelésénél készült kép Fotó: rendőrség

Sötétedés után húzzuk be a sötétítőket, vagy engedjük le a redőnyt, továbbá ne tartsunk otthon nagyobb mennyiségű készpénzt, pénztárcánkat, mobiltelefonunkat pedig ne hagyjuk szem előtt. Amennyiben környezetükben betörésre utalható bármilyen eseményt, például zajt észlelnek, ne hagyják figyelmen kívül, győződjenek meg róla hogy mi történt, akár a villany felkapcsolásával, vagy az ablakon kinézve megzavarhatjuk vagy elriaszthatjuk a betörőt – sorolta a megtehető óvintézkedéseket az alosztályvezető.Hozzátette, a rendőrség kiemelt figyelmet fordít ezen bűncselekmények megelőzésére is, a fokozott rendőri jelenlét mellett kollégáik civil- és egyenruhás bűnügyi portyaszolgálatot látnak el a város érintett területein, a veszélyeztetett időszakokban.

Kiss Dénes alosztályvezető

A százados azt kérte, saját biztonságunk megteremtése mellett lakókörnyezetünkre is fordítsunk figyelmet, ne legyünk közönyösek egymással. Amennyiben szokatlan eseményt, hangot, gyanús személyt, gépkocsit észlelnek, betörésről vagy betörési kísérletről szereznek tudomást, azonnal értesítsék a rendőrséget a 112-es vagy 107-es telefonszámon.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában