Vasas: múlt, jelen, jövő

2017.12.16. 08:00

Fennállásának 65. évfordulóját ünnepli a város táncegyüttese

A város és a nemzetközileg is jegyezett Vasas Táncegyüttes története összeforrt az elmúlt évtizedekben. A táncos közösség fennállásának 65. jubileumi ünnepsége pénteken kezdődött a Bartókban.

Szabó Szabolcs

A fiataloktól kezdve az egykori legendás táncosokig csaknem 250-en lépnek színpadra a Vasas jubileumi gáláján Fotó: Ady Géza

Két napon át, három remek előadással ünnepli alapításának 65. évfordulóját Dunaújváros kulturális életének egyik meghatározó bázisa, a Dunaújvárosi Vasas Táncegyüttes, amely anno 1952-ben alakult meg Forrai Kálmán vezetésével. Alapító tagsága az épülő vasmű munkásai, technikusai és a város diákjai közül kertült ki.

A pénteken délután négy órakor kezdődő nyitóelőadás előtt, az önkormányzat szóvivője, Németh Tünde felidézte: az elmúlt hat és fél évtizedben országos és nemzetközi hírnevet is szerzett a város táncegyüttese, amely korszakos koreográfusok vezetésével folyamatosan képes volt a megújulásra, a fejlődésre.

A fiataloktól kezdve az egykori legendás táncosokig csaknem 250-en lépnek színpadra a Vasas jubileumi gáláján Fotó: Ady Géza

Pénteken két előadás várta a közönséget, elsőként a Táncban élünk című műsorban a Vasas felnőttcsoportja mellett valamennyi gyermekegyüttes is színpadra lépett.

Az esti kiadásban Múltunk és jelenünk címmel a felnőtt és az ifjúsági együttes mellett egykori legendás Vasas-táncosoknak is tapsolhatott a lelkes nagyérdemű. Ma 15 órától az Eltáncolt éveink címet viselő produkcióval folytatódik a jubileumi programsorozat.

Tekintsék meg galériánkat is!

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában