Örökség

2017.10.07. 09:00

Vezetőváltás volt a Mezőfalvi Nőikarnál

MEZŐFALVA Vidám koncert keretén belül búcsúzott két évtizedes közös munka után társaitól Lakos Angéla, az énekkar eddigi vezetője.

Horváth László

Vidám műsor keretében adta át a karmesteri pálcát Lakos Angéla (középen) a mellette álló új karvezetőnek, Balogh Tímeának

Fotó: Horváth László

A karmesteri pálcát Balogh Tímea énektanár, az iskola gyerekkórusának karvezetője vette át. A rendezvény után kértünk összefoglalást.

- A Mezőfalvi Nőikar 1997-ben, pontosan 20 évvel ezelőtt alakult, Nemesné Tichy Rita vezetésével – emlékezett a kezdetekre Lakos Angéla. – Családi okok miatt Rita egy év után rám hagyományozta a 20 fős énekkart. Hamar rájöttem, hogy ehhez a tevékenységhez a magas szintű szakmaiság mellett nagyfokú megértés szükséges, hiszen a felnőttek érzékenyebbek, bizonytalanabbak, viszont hihetetlen erővel óhajtják a szép pillanatok megélését, hálásabbak egy-egy fellépés sikeréért.

A szereplésekről, eredményekről a következőket mondta az elköszönő karvezető:

- Elsősorban a mezőfalvi közönség előtt szerepeltünk, majd számos fesztiválon, énekkari találkozón, fellépésen csiszoltuk tudásunkat, okoztunk szép és örömteli pillanatokat hallgatóságunknak. Például a Vakok Intézetében, a József nádor teremben volt koncertünk. Szép emlék a székesfehérvári kórustalálkozó, Miklósa Erika operaénekesnél közös koncert Bakonykutiban, vagy Ausztriában, testvértelepülési fellépéseink. Minősítőn kétszer ezüst, egyszer pedig arany fokozatot értünk el. Két alkalommal vettünk részt az országos Keszthelyi Dalünnepen, amelynek egyedülálló hangulata van. Megszámlálhatatlanul sokszor szerepeltünk német nemzetiségi rendezvényeken és Wildrosen Frauenchorként is arany minősítést szereznünk! Ha egyetlen dolgot kellene kiemelnem, akkor az a Dréta Antal Egyházzenei Kórustalálkozó, amire szinte saját gyermekként tekinthetek. Büszke és boldog vagyok, ha az elmúlt nyolc év koncertjeire gondolok. És különösen szép az a két találkozó, ahol a vándordíjat a Mezőfalvi Nőikar nyerte el – zárta a két évtized összefoglalóját Lakos Angéla.

Vidám műsor keretében adta át a karmesteri pálcát Lakos Angéla (középen) a mellette álló új karvezetőnek, Balogh Tímeának
Fotós: Horváth László

A Mezőfalvi Nőikar legközelebb október 8-án, vasárnap 8.30 órakor a mezőfalvi katolikus templomban hallható.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában