életet menthet

2017.10.13. 10:30

Séta a mellrák ellen szombaton délelőtt

DUNAÚJVÁROS A Dunaújvárosi Járási Hivatal Népegészségügyi Osztálya kezdeményezésére idén is sétával hívják fel a figyelmet arra, hogy szűrővizsgálattal, a daganat korai felismerésével sokat tehetnek a nők az emlőrák ellen.

Körmendi Erzsébet

Várják a csatlakozókat a holnapi rózsaszín sétára (archív) Fotó: Ady Géza

A rózsaszín szalagos séta október 14-én, e héten szombaton lesz. Gyülekező a Dózsa mozi előtt 9 órakor, ahol köszöntőt mond dr. Kovács Péter, a Dunaújvárosi Járási Hivatal vezetője. A szervezők célkitűzése az, hogy a rendezvénnyel felhívják a nők figyelmét arra, hogy életéért, az egészségéért elsősorban mindenki saját maga a felelős. A résztvevők a mozitól indulva a kis Vasmű úton a rendelő előtt elhaladva jutnak el a városházára, ahol a C szárnyban előadások várják a téma iránt érdeklődőket.

A sétához kapcsolódó előadásokkal lehetőséget nyújtanak az érdeklődőknek arra, hogy minél többet megtudjanak a szűrés fontosságáról, a szűrés menetéről, az egészséges életmódról. Dr. Sasvári Ildikó népegészségügyi osztályvezető például a mammográfiás és az ultrahangos vizsgálatról beszél 9.45-től, Illésyné Dorn Henrietta mozgásterapeuta arról ad képet, hogyan használhatjuk fel belső erőinket a gyógyulási folyamatban. Kleinné Németh Judit intézményvezető, életvezetési tanácsadó előadásának címe: Királylány születik. Az előadások után fellépnek a Pannon Oktatási Központ diákjai. Az egészségfejlesztési iroda munkatársai a helyszínen fogadják az érdeklődőket vércukor-, koleszterinszűréssel, vérnyomásméréssel, életmód-tanácsadással.

E hét csütörtöktől Dunaújvárosban, a rendelőintézet előtt állomásozik a mammográfiás szűrőkamion, ahol szombaton is fogadják a meghívóval rendelkező nőket.

Az emlőrákot korán fel lehet fedezni, és a korai diagnózis életet menthet!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában