Kárpátalja kincsei

2017.10.11. 20:56

Adományokat vinnének Kárpátaljára

Az Őseink Útján Baráti Kör Egyesület remek, történelmi ihletésű útjairól már többször írtunk lapunkban (például a pozsonyi csata, vagy az I. világháborús olasz frontok helyszíneire vezető utakról). Az országos egyesület, amelynek sok dunaújvárosi tagja is van, most a Kárpátaljára készül.

Pekarek János

Ahogyan Horog Lászlótól, az egyesület tagjától, földinktől megtudtuk, az ötnapos utazás során ezúttal is történelmi helyszíneket keresnek fel: nem turistaként, hanem zarándokként. Vagyis: vinni is akarnak valamit.

Az Őseink Útján Baráti Kör Egyesület október 19-én, jövő csütörtökön indul ötnapos kárpátaljai utazására. Főbb célpontjaik a következő települések lesznek: Munkács, Szerednye, Ungvár, Szolyva, Verecke, Kendereske, Beregszentmárton, Csetfalva, Beregszász. Mindenhol van látnivaló, magyar emlék bőségesen.

Ám az utazók nem akarnak üres kézzel menni az anyaországból a talán legsanyarúbb sorsú magyarlakta területre! Már korábban elhatározták, hogy pénzt adnak össze a kárpátaljai magyarok számára. Tekintve, hogy alaposan felmálházott autóbusszal mennek, más adomány a helyhiány miatt nem jöhet szóba, csak a pénz. Azonban úgy érzik, hogy a busz utasai által összegyűjthető pénz mennyisége eltörpül a szükségletek mellett.

Ezért gondolták ki, hogy az ország több városából szerveződő csoport tagjai saját településükön próbáljanak adománygyűjtést szervezni az indulásig hátralévő egy hétben!

Nagy örömmel fogadják minden adakozó kedvű anyaországi magyar pénzbeli felajánlását, amelyet terveik szerint egy rangos egyházi személyiségnek adnak majd át Kárpátalján, remélve, hogy segíthetnek, segíthetünk. Az adományok dunaújvárosi gyűjtésére Stermeczki András evangélikus lelkészt kérték fel. Az ő telefonszáma: 20/824-35-47.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában