Összefogás

2017.10.05. 20:36

Jótékony autóstalálkozó Dunaújvárosban

DUNAÚJVÁROS Sajátos módját találta az adománygyűjtésnek egy testvérpár, Papp Gergő és Papp Tamás. Márkafüggetlen autóstalálkozót hirdettek szombaton délutánra.

Balla Tibor

Papp Gergely is ott lesz autójával szombaton

Fotó: Zsedrovits Enikő

Hogyan lesz jótékony egy autóstalálkozó? A válasz egyszerű. Aki október 7-én, szombaton délután kettőtől be szeretne szállni az alsó Duna-parton, a „zsiráfnál” rendezendő találkozóra, az vigyen magával valami használható gyermekholmit. Teát, törlőkendőt, babaruhát, aminek egy gyermek hasznát veheti.

Papp Gergő és Papp Tamás annak okán hirdette meg a jótékony akciót, mert hallottak a Győr-Moson-Sopron megyei kórházban történt megindító történetről, ahol egy hat hónapos csecsemőt hagytak magára szülei. Mivel ők is nagycsaládban élnek, öten vannak testvérek, szüleikkel együtt nagyon átérezték a helyzetet és úgy gondolták, tenniük kell. Felhívták a kórházat, és megtudták, a kicsinek már vannak segítői, de sok kis ápoltnak lenne még adományokra szüksége.

Papp Gergely is ott lesz autójával szombaton
Fotós: Zsedrovits Enikő

A testvérpár vállalta, az összegyűlt „belépőket” vasárnap eljuttatja a Győri Petz Aladár kórház árván maradt gyerekeinek. Joggal merülhet fel a kérdés, miért a győri kórház javára gyűjtenek. Ez a válasz is egyszerű, ott van most nagy szükség rá. A testvérpár úgy tervezi, tavasszal megismétlik az akciót, akkor már a helyi kórház javára.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában