Pentele police

2017.09.26. 19:36

Dobogós a dunaújvárosi rendőrök horgászcsapata

Az adácsi horgásztavon rendezték meg a Horgászatot Kedvelők Ligája versenysorozat záró fordulóját, amelyen a helyi rendőrök Pentele Police csapata nagyszerűen horgászva a második helyen végzett, ami az országos összetett verseny 4. helyére volt elég. 

Körmendi Erzsébet

ddd

A HO-KED-LI Rendőr Horgász Egyesület 2017. évi országos bajnokságának keretében szeptember 23-án az adácsi horgásztavon rendezték meg a sorozat záró fordulóját, amelyen a dunaújvárosi rendőrök két csapattal is képviseltették magukat. A tét nem volt kevés, az összetett verseny dobogójára is felkerülhetett volna a Pentele.

Már a pénteki edzésnapon kiderült, a tóban nagyon sok apró kárász, keszeg és kisebb ponty lakik, ezért ezek szapora kifogására kellett elsősorban készülni. Bár az időjárás nem fogadta kegyeibe a horgászokat, az erős szélben és néha szemerkélő esőben lezajlott versenyen hamar sikerült folyamatos etetéssel a horog közelébe csalogatni a halakat. Szinte percenkét lehetett 1-1 halat kiemelni, és a szákban elhelyezni, így látszott, a verseny 6 órája alatt nagyon szép eredmények születhetnek. A verseny végén volt dolguk a mérlegelőknek, 10 kiló alatti fogás nem is akadt a mezőnyben.

Termetes halak akadtak horogra. Képünkön a dunaújvárosi rendőrcsapat egyik versenyzője, Tomkovics László Fotó: Amatőr

A Pentele Police tagjai közül Nagy Tibor 32 kilogramm, Tomkovics László 30 kilogramm, Körmendi János 26 kilogramm, Kovács Roland 17 kilogramm, Szakács Krisztián 15 kilogramm, Szabó Attila 13 kilogramm halat fogott, aminek a nagy része 10 deka körüli keszegből és kárászból állt. Az eredmények összeadása után a Pentele Police I-es csapata (Nagy Tibor, Körmendi János, Szabó Attila) a verseny 2. helyén végzett 9 szektorponttal, a II-es csapat (Tomkovics László, Kovács Roland, Szakács Krisztián) pedig 11 ponttal a 4. helyet szerezte meg.

Mivel ez volt a Horgászatot Kedvelők Ligája versenysorozat záró fordulója, az összetett eredményeket is kihirdették. A dunaújvárosi rendőrök csapata végül nagy csatában, de 1 ponttal lemaradt a dobogóról, és az összetett versenyben a 4. helyen zárta a sorozatot. Ebben az évben még egy verseny vár a Pentele Police-ra, október 14-én Kaposváron, páros kupa zárja a horgászidényt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában