indítványozta az ügyészség

2021.10.27. 18:00

Meghosszabbítanák a szexuális erőszakkal gyanúsított férfi letartóztatását

A Fejér Megyei Főügyészség minősített szexuális erőszak bűntette miatt indítványozta annak a 27 éves férfinak a letartóztatása meghosszabbítását, aki 2020 elejétől nevelt lányával szexuális cselekményt végzett egy Fejér megyei településen lévő otthonukban.

Fejér Megyei Főügyészség

A nyomozás adatai szerint a gyanúsított házastársával, annak testvérével, három közös gyermekükkel, valamint a házastársa előző kapcsolatából született 11 éves lányával élt a közös otthonukban. A férfi rendszeresen, hetente többször, jórészt éjszaka, szexuális cselekményre kényszerítette a kiskorút. A cselekmény akkor lepleződött le, amikor 2021. június 22-én a gyermek elmondta a történteket édesanyjának, aki feljelentést tett a rendőrségen.

Figyelemmel arra, hogy a gyanúsított többszörösen büntetett, jelenleg is több büntetőeljárás hatálya alatt áll, valamint a szexuális cselekményt a vele egy háztartásban élő, általa nevelt kiskorú sérelmére, huzamos ideig követte el, a bűnismétlés reális veszélye fennáll. Alaposan feltehető továbbá, hogy a tanúk befolyásolásával, illetve

megfélemlítésével a bizonyítási eljárást megnehezítené. A cselekmény kiemelkedő tárgyi súlyára és törvényi fenyegetettségére tekintettel, – amely öt évtől húsz évig terjedő szabadságvesztés – alaposan lehet tartani a szökésétől, illetve elrejtőzésétől is.

A Székesfehérvári Járásbíróság a terhelt letartóztatását 2021. december 28-ig meghosszabbította.

Ezek is érdekelhetik