ELEKTRONIKUS ÚTON

2020.04.06. 18:00

Már be lehet adni a támogatási kérelmet

Az idei évre szóló mezőgazdasági támogatáshoz kapcsolódó egységes kérelmek beadását április 6-tól lehet elkészíteni. A kérelmek kitöltése szinte minden megyei gazdálkodót, több ezer embert érint.

Mauthner Ilona/TEOL

Földes, 2019. április 4. Porzik a szántóföld egy traktor után Földes közelében 2019. április 4-én. A Nemzeti Agrárgazdasági Kamara korábbi közlése szerint akár százmilliárdos nagyságrendû bevételkiesést is okozhat az aszály a magyar gazdáknak. Az országos aszályhelyzet miatt a kormányzat az idei évtõl meghosszabbítja a mezõgazdasági vízhasznosítási idényt, amelyben a gazdák kedvezményesen juthatnak öntözõvízhez. MTI/Czeglédi Zsolt

Forrás: MTI

Fotó: Czeglédi Zsolt

A kitöltési felület április 6-án nyílik meg. Az idén 43 jogcímre – köztük a területalapú, agrár-környezetgazdálkodási, állatjóléti – lehet támogatást igényelni, bejelentést tenni, illetve adatszolgáltatási kötelezettséget teljesíteni. Az egységes kérelmeket kizárólag elektronikus úton, ügyfélkapun keresztül küldhetik be a kincstár erre rendszeresített elektronikus felületén. Ez azt jelenti, hogy vagy az ügyfél, vagy a meghatalmazottja rendelkezik ügyfélkapuval.

Ahhoz, hogy új meghatalmazottnak elektronikus úton tudjon meghatalmazást adni, a meghatalmazónak rendelkeznie kell a kincstár által generált jelszóval. Amennyiben a meghatalmazó nem rendelkezik jelszóval, vagy jelszavát elfelejtette, úgy új meghatalmazás elektronikus úton történő benyújtásához igényeljen jelszót. A kitöltéshez a falugazdászok segítségét lehet kérni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!