majdnem telt ház volt

2019.11.15. 17:00

Színházi előadás Perkátán

Színvonalas színházi előadást láthattak az érdeklődők Perkátán 2019. november 13-án, szerdán.

Horváth Dóra

A 18 órakor kezdődő programra a Faluházban kerül sor, s a Magyar Kanizsai Udvari Kamaraszínház Mátyás és Janus című műsorát láthatta a közönség. Az előadás térítésmentes volt Perkáta Nagyközség Önkormányzata szervezésében.

Az est során Somogyi Balázs, Perkáta polgármestere köszöntötte a jelenlévőket, illetve a kamaraszínház tagjait, kiemelten Nédó Olgát, a társulat kulturális vezetőjét. Elmondta, hogy a színház már nem először jár Perkátán, s örömét fejezte ki, hogy ismét a településen köszönthetik őket színvonalas előadásukkal. Ezt követően jó szórakozást kívánt minden részt vevő számára. A Faluház színpadán megelevenedett Mátyás és Janus Pannonius története, mely bemutatta, hogy mi vezetett a püspök-költő árulásához, illetve ismertette a kor eseményeit, Mátyás király cselekedeteit, hadi döntéseit. A másfél órás, dinamikus előadást vastapssal jutalmazta a közönség.

- Majdnem telt ház volt, közel 130 néző vett részt a rendezvényen, amelyen a magyar történelem és a magyar irodalom két jelentős személyének közös élettörténetét mutatták be – fogalmazta meg Somogyi Balázs polgármester. – Sokak számára ismert, hogy konfliktusuk volt, de az előadás nemcsak a politikatörténeti, hanem a lelki vívódást is bemutatta.

A kulturális események nem értek véget Perkátán az előadással: 2019. november 23-án a Perkátai dallamok lemezbemutató eseményre várják az érdeklődőket a Győry-kastélyba, 16 órára, majd november 30-án a „HEPP” című előadást tekinthetik meg a Felvonási Tünetek Színházműhely előadásában.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!