Megújult a betegszoba

2024.01.19. 09:00

A fogvatartottak végezték a munkát teljes egészében

A Pálhalmai Országos Büntetés-végrehajtási Intézet bernátkúti objektumának egészségügyi részlegén akadálymentes környezetet alakítottak ki, kizárólag fogvatartotti munkáltatással- erről számolt be az intézet.

Molnár Emese

Forrás: BVOP

A Büntetés-végrehajtás Gazdasági Ellátó Intézetének közreműködésével és támogatásával megvalósuló projekt immár modern, az ellátásra szoruló fogvatartottak igényeire szabottan szolgálja az akadálymentes elhelyezést. A munkálatokkal kapcsolatban részletezték, hogy az I. épület alagsorának 6-os számú, 9 fő elhelyezését biztosító betegszobája teljes felújításon esett át, amellyel speciális, egészségügyi jellegű elhelyezési lehetőségeik is bővültek. A munkálatok kiterjedtek a részlegfolyosó teljes felújítására, festésére, a zárkaajtó cseréjére, a fürdőhelyiség átépítésére, a járólap-, valamint a csempe kicserélésére, a kapaszkodók, a mosdó és a WC akadálymentes kialakítására is.

A 2023 augusztusában megkezdett munka intézeti irányítás mellett, a helyi fogvatartottak szakmunkájával zajlott. A házi műhelyben dolgozók 2024. január 12-én befejezték a modernizációt célzó felújítást.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában