Többszörösen büntetett előéletű

2023.12.28. 12:00

Valamin nagyon berághatott, most emberölési kísérlet miatt rács mögé került

Az ügyet a Fejér Vármegyei Főügyészség vitte tovább, és a fejleményekről egy közleményben számolt be.

Molnár Emese

Forrás: police.hu

Mint azt korábban is megírtuk, egy nap alatt elfogták a rendőrök M. Zoltán 37 éves ráckeresztúri lakost, aki egy családi vitát követően autóba pattant, majd az utcán csoportosulók közé hajtott. Néhányan el tudtak ugrani a nagy sebességgel érkező jármű elől, azonban a sofőr édesapjának nem sikerült, és áthajtott a lábán. 

Több ember sérelmére elkövetett emberölés bűntettének kísérlete miatt indítványozták a férfi letartóztatását. A nyomozás adatai szerint a gyanúsított 2023. december 20-án délután, Ráckeresztúron egy gépjárműből kiszállva a kezében egy körülbelül 100-120 centiméter hosszúságú vascsővel egyik hozzátartozóját a háza előtt megöléssel fenyegette meg, majd visszatérve a ház előtt álló hozzátartozói közé hajtott úgy, hogy a gépjárművet letérve az útról a ház irányába kormányozta azért, hogy az ott tartózkodó személyeket elgázolja. Hárman a gépkocsi elől elugrottak, azonban egy férfi súlyos személyi sérüléseket szenvedett.

A gyanúsított elfogatóparancs útján került kézre, így feltehető, hogy a büntetőeljárásban elérhetetlenné válna, megszökne, illetve elrejtőzne.

Alaposan feltehető továbbá, hogy a bizonyítást veszélyeztetné, így különösen a büntetőeljárásban résztvevő személyeket megfélemlítené, jogellenesen befolyásolná.

A férfi többszörösen büntetett előéletű, a hozzátartozói sérelmére elkövetett kiemelkedő tárgyi súlyú, élet elleni bűncselekményt feltételes szabadság hatálya alatt állva visszaesőként valósította meg, amelyre figyelemmel feltehető, hogy a megkísérelt bűncselekményt véghez vinné, vagy újabb szabadságvesztéssel büntetendő bűncselekményt követne el.

A Székesfehérvári Járásbíróság az ügyészi indítványnak helyt adott, és elrendelte a terhelt letartóztatását. A döntés védelmi fellebbezés folytán nem végleges.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában