Police

2023.10.07. 11:00

Akció az illegális gyorsulási versenyek és egyéb közlekedési szabályszegések visszaszorítására

A bicskei rendőrök a közlekedési hatóság munkatársaival közösen tartottak ellenőrzést

Duol.hu

A Bicskei Rendőrkapitányság szakemberei és a Fejér Vármegyei Kormányhivatal közlekedési hatóságának munkatársai 2023. október 4-i akciója az illegális gyorsulási versenyek, a közúton történő driftelés és az engedély nélkül átalakított gépjárművek közlekedésének visszaszorítását célozta.  A komplex ellenőrzés kiterjedt a járművek műszaki állapotának,  a sofőrök ittasságának és a passzív biztonsági eszközök használatának vizsgálatára is. Az ellenőrök néhány óra leforgása alatt 15 személygépjárművet, 8 tehergépjárművet és 7 autóbuszt vizsgáltak, melynek során két járművezetővel szemben szabtak ki közigazgatási bírságot, két személygépjárművet soron kívüli műszaki vizsgára berendeltek, továbbá egy túlsúlyos teherautóval közlekedő sofőrrel szemben indítottak eljárást.

A Fejér Vármegyei Rendőr-főkapitányság valamennyi kapitányságának egyenruhásai a társszervek bevonásával a jövőben is mindent megtesznek a közlekedés biztonságának növelése, a szabályszegők forgalomból történő kiszűrése érdekében, ezért rendszeresen tartanak összehangolt közlekedésrendészeti ellenőrzéseket. A rendőrök továbbra is folyamatosan figyelik az illegális versenyek szervezésére használt online felületeket, és a szervezett, vagy spontán gyorsulási rendezvények színhelyén megjelenve a szabálytalankodókkal szemben eljárásokat kezdeményeznek!

… hogy mindenki hazaérjen!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában