Bűnügy

2023.04.29. 18:00

Amikor hat vagon, százhúsz tonna alumíniumot loptak el Dunaföldváron

A nem mindennapi bűnügyről huszonöt éve tartott sajtótájékoztatót a rendőrség. Az elkövetők hamis papírokkal Budapest helyett Dunaföldvárra érkeztették a szállítmányt, a 120 tonna, 40 millió forint értékű alumínium ellopása és eladása utáni pénzt később egy dunaújvárosi bankban zárolták.

duol.hu

Illusztráció.

Fotó: Shutterstock

A teol.hu múltidéző sorozatában ismertették az akkor ügy részleteit. 25 éves sajtótájékoztatót tartottak a Tolna Megyei Rendőrfőkapitányságon. A téma 120 tonna, 40 millió forint értékű alumínium ellopása volt.Mint kiderült, egy évvel korábban a MÁV Rt. dunaföldvári vasútállomása feljelentést tett, mert ismeretlen személyek a vasútállomásra Oroszországból érkezett 6 vagon, összesen mintegy 120 tonna súlyú alumíniumot hamis okmányok felhasználásával eltulajdonítottak. A rendőrök megállapították, hogy a szállítmány ellopását T. B. záhonyi lakos szervezte meg. A szállítmányt meghamisított fuvarokmányokkal szállították a ferencvárosi pályaudvar helyett a dunaföldvári vasútállomásra. Majd ezt követően K. G. értékesítette egy budapesti kft. részére az alumíniumot. Az ügyben sikerült zár alá venni 26 millió forint összeget, amelyet az eladott alumínium ellenértékeként juttattak el egy dunaújvárosi pénzintézethez.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában