ügyészségi indítvány

2022.07.29. 11:00

Kihallgatását követően is folytatta az erőszakoskodást

A Székesfehérvári Járási Ügyészség súlyos testi sértés bűntette és más bűncselekmény miatt távoltartás elrendelését indítványozta a férfival szemben, aki erőszakos cselekményt követett el élettársa sérelmére, és ezzel kihallgatását követően sem hagyott fel.

duol.hu

Fotó: Shutterstock

A nyomozás adatai szerint a 37 éves elkövető és a sértett évek óta élettársi kapcsolatban éltek, melyből 2019-ben gyermekük is született. Kapcsolatuk megromlását követően egy lakásban maradtak, azonban a nő külön szobába költözött - tájékoztatta szerkesztőségünket a Fejér Megyei Főügyészség helyettes szóvivője, Palkovitsné dr. Kész Anikó.

2022. július 20-án éjszaka a férfi otthonukban tenyérrel és ököllel ütlegelte, majd homlokán megfejelte párját. A cselekmény miatt a nő másnap feljelentést tett, és a rendőrök gyanúsítottként hallgatták ki a férfit, aki ezt követően további erőszakos cselekményt követett el a nő sérelmére.

Mivel emiatt a nő ismét feljelentést tett, a székesfehérvári rendőrök őrizetbe vették, és további erőszakos cselekmények megalapozott gyanúját közölték vele.

Az ügyészség a bűnismétlés tényére, valamint a bizonyítás veszélyeztetésére hivatkozással indítványozta a férfi távoltartásának elrendelését.

A Székesfehérvári Járásbíróság az ügyészi indítvány szerint négy hónapra elrendelte a férfi távoltartását a nőtől és eddigi közös otthonuktól. A bíróság döntése végleges.
 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában