Verseny

2022.06.08. 18:00

Vízügyi és vízvédelmi kérdésekben Fejér megye az első

Első alkalommal mérhették össze szakmai ismereteiket a vízügyi és vízvédelmi hatósági kollégák. A szakemberek a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság Hatósági Főigazgató-helyettesi Szervezete által Balatonföldváron megrendezett I. Országos Vízügyi és Vízvédelmi Szakmai Vetélkedőjén, június 2. és 3. között tesztelték tudásukat.

katasztrófavédelem

Fotó: Katasztrófavédelem

A Balaton parti megméretésen a vízügyi és vízvédelmi hatáskörrel rendelkező tizenkét katasztrófavédelmi igazgatóság két-két tagja vehetett részt egyéni és csapatversenyben. A csapatoknak egy engedélyezési tervdokumentáció meghatározott szempontok szerinti feldolgozásával és vizsgálatával kellett megküzdeniük, valamint szituációs leírások alapján kellett esettanulmányt készíteniük.

A versenyzők egyéni teljesítményét az általános közigazgatási eljárásjogi, továbbá a vízügyi és vízvédelmi ágazati jogszabályokra, jogintézményekre vonatkozó tesztfeladatok révén rangsorolta a szervező vízügyi és vízvédelmi főosztály.

A versenyt záró eredményhirdetésen dr. Ördög Tamás tűzoltó ezredes, megelőzési és engedélyezési szolgálatvezető és dr. Király Zita tűzoltó alezredes, a vízügyi és vízvédelmi főosztály vezetője értékelte a két nap során látottakat. Egyúttal bejelentették, hogy az első vetélkedő tapasztalatai alapján a vetélkedőt a továbbiakban rendszeresen megszervezik. 

Eredmények:

Csapatverseny:

  1. helyezett: Fejér Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság csapata
  2. helyezett: Vas Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság csapata
  3. helyezett: Csongrád-Csanád Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság csapata

Egyéni verseny:

  1. helyezett: Magi Beáta (Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság)
  2. helyezett: Dudás János (Békés Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság)
  3. helyezett: Saláta Zoltán (Fejér Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában