Lezárt akta

2022.04.11. 13:00

Új pszichoaktív anyaggal visszaélés bűntett miatt lehetett

A gárdonyi rendőrök befejezték a 38 éves férfi ellen indult ügy vizsgálatát.

police.hu

A Gárdonyi Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztálya 2021 márciusában büntetőeljárást indított egy  ercsi lakossal szemben, mert információ mertült fel arra vonatkozóan, hogy kábítószert árul, és a nyomozók felderítő munkájának eredménye igazolta a férfi bűncselekménnyel kapcsolatos tevékenységét, írja a police.hu. Őt a rendőrök otthonában elfogták és a rendőrségre előállították. Lakóhelyén kutatást tartottak, melynek során barnás növényi törmeléket, 21 db alufóliába csomagolt növényi törmeléket és növényi származékokat tartalmazó paketteket találtak és foglaltak le. Azokról a férfi úgy nyilatkozott, hogy biofű, amelyből rendszeresen fogyaszt.

A lefoglalt kábítószergyanús anyagok igazságügyi vegyészszakértői vizsgálata a mintákban kábítószert nem mutatott ki, azonban a szakértői eredmény szerint egyes minták ABD-BUTINACA hatóanyagot és nicotint is tartalmaztak, amelyek új pszichoaktív anyagnak minősülnek.

A férfit a nyomozók csekély mennyiséget meghaladó új pszichoaktív anyagra megszerzéssel vagy tartással elkövetett új pszichoaktív anyaggal visszaélés bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt hallgatták ki.

A rendőrök a bűncselekmény vizsgálatát a napokban befejezték, és a keletkezett iratokat az illetékes ügyészségnek megküldték.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában