Dunaújváros, Székesfehérvár

2022.03.30. 17:00

Elismerés hősies helytállásért, születésnapi köszöntés

Hősiesen helytálló kollégák és születésnaposok kaptak elismerést

katasztrófavédelem

Fotó: Szoke Peter

Hősies helytállást tanúsító, valamint kerek születésnapjukat ünneplő kollégákat köszöntöttek március harmincadikán a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóságon. Az érintettek hosszú hónapok után első alkalommal vehették át személyesen elismerésüket az országos katasztrófavédelmi főigazgatótól. A rendezvényen jelen voltak a főigazgatóság vezetői, illetve a megyei katasztrófavédelmi igazgatók.

2021. október 29-én kigyulladt egy családi ház tetőszerkezete, a tüzet az éppen szabadnapját töltő Bubelka Máté tűzoltó törzsőrmester, a dunaújvárosi hivatásos tűzoltó-parancsnokság szerparancsnoka észlelte. Azonnal az épülethez sietett, ahol a fedett terasz már lángokban állt, és a bejárati ajtón is lángok csaptak ki, ráadásul a tulajdonos tájékoztatása szerint gázpalackok is voltak a házban. A törzsőrmester egy locsolótömlő segítségével oltani kezdte a tüzet, illetve hűtötte a szomszédos épület tetőszerkezetét, míg a hivatásos tűzoltó egységek a helyszínre nem értek. Mindezzel megakadályozta, hogy nagyobb anyagi kár keletkezzen. Dr. Góra Zoltán tűzoltó altábornagy, a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság főigazgatója Hősies Helytállásért elismerésben részesítette Bubelka Máté tűzoltó törzsőrmestert.

Góra Zoltán tűzoltó altábornagy, országos katasztrófavédelmi főigazgató ötvenedik születésnapja alkalmából ajándéktárgy elismerésben részesítette Bálint Attila tűzoltó főtörzsőrmestert, a székesfehérvári hivatásos tűzoltó-parancsnokság különlegesszer-kezelőjét.
 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában