ILLEGÁLIS BEVÁNDORLÁS

2021.08.26. 09:00

Őrizetbe vették a Dunaföldváron elfogott ukrán férfit

Őrizetbe vették azt az embercsempészt, akit kedd éjjel fogtak el Dunaföldváron – tájékoztatott a Tolna Megyei Rendőr-főkapitányság.

duol.hu

Mint arról korábban beszámoltunk, egy cseh rendszámú autót ellenőriztek a Bátaszéki Autópálya Alosztály munkatársai kedden 22 óra 20 perckor Dunaföldváron, a Paksi utcában. A járművet egy ukrán állampolgárságú férfi vezette, aki kilenc, magát szír állampolgárnak valló személyt szállított. A külföldiek nem tudták sem személyazonosságukat, sem pedig magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét hitelt érdemlően igazolni. A rendőrök a sofőrt, valamint az utasokat elfogták és előállították.

Az illegális migránsokat a hatályos magyar jogszabályok értelmében visszakísérték az ideiglenes biztonsági határzárhoz.

A Tolna Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnügyi Osztálya a 23 éves ukrán állampolgárral szemben embercsempészés bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt indított eljárást. A nyomozók a férfit gyanúsítottként hallgatták ki, őrizetbe vételét követően előterjesztést tettek letartóztatásának indítványozására.

Borítóképünk illusztráció

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában