Fejér Megyei Főügyészség

2021.02.27. 15:00

Gázkazáncserére tett ígéretet

Üzletszerűen elkövetett csalás miatt emelt vádat az ügyész.

Török Tímea

20210101 Lovasberény Illusztráció Nyudíj, nyugdíjemelés, fizetés, készpénz, vásárlás Fotó: Pesti Tamás PT Fejér Megyei Hírlap

Fotó: Pesti Tamás

A Fejér Megyei Főügyészség tájékoztatása szerint a Székesfehérvári Járási Ügyészség nagyobb kárt okozó, üzletszerűen elkövetett csalás bűntette és további bűncselekmények miatt vádat emelt azzal a férfival szemben, aki különböző víz- és gázszerelési munkálatok elvégzésére tett ígéretével ejtett tévedésbe embereket.

A felvett pénzt a vádlott a megélhetésére fordította Fotó: PT

A vádirat szerint a 32 éves férfi összesen kilenc alkalommal többnyire gázkazáncsere, illetve víz- és fűtéskorszerűsítési munkálatok elvégzésében állapodott meg a sértettekkel anélkül, hogy a munka teljesítése ténylegesen szándékában állt volna.

Az elkövető a három budapesti sértettet összesen egymillió forintot meghaladó, amíg a martonvásári és baracskai megbízóját fejenként több, mint 500 ezer forinttal károsította meg. A férfi továbbá az etyeki, kecskeméti, herceghalmi és érdi sértettektől egyenként 500 ezer forintot el nem érő összegű készpénzt csalt ki. A vádlott egyetlen kivétellel a vállalt munka teljesítése érdekében semmilyen intézkedést nem tett, az átvett készpénzt saját megélhetésére fordította.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában