Az ügy vizsgálatát befejezték

2020.09.23. 19:00

Ittasan okozott balesetet, ketten megsérültek

Tehergépkocsival letért az úttestről, miközben jelzőtáblának hajtott, majd egy beton kocsibejárónak ütközött, végül az oldalára borulva kerítésének csapódott. Ketten megsérültek a balesetben.

police.hu

Ittas állapotban elkövetett járművezetés vétség megalapozott gyanúja miatt rendelt el nyomozást 2020. március 4-én a Gárdonyi Rendőrkapitányság. Az ügy adatai szerint 20 óra 45 perckor Ercsi belterületén, a Dózsa György úton a vasútállomás irányába haladt egy tehergépkocsi vezetője, aki elvesztette uralmát a jármű felett, és balra, majd jobbra kormányzott, írja a police.hu.

Fotók: police.hu

Ennek következtében egy közúti jelzőtáblának ütközött, az árokba hajtott, majd egy beton kocsibejárónak csapódott, és az oldalára borulva megrongált egy lakóingatlanhoz tartozó kerítést is. A baleset során a sofőr súlyosan, míg utasa könnyebben sérült meg.

A rendőrök mintavételre és orvosi vizsgálatra előállították a sofőrt. Az igazságügyi szakértői vizsgálat eredménye igazolta az ittas járművezetés gyanúját. A Gárdonyi Rendőrkapitányság nyomozói a jármű 29 éves vezetőjét gyanúsítottként hallgatták ki – melynek során beismerő vallomást tett -, és kezdeményezték vezetési jogosultsága szüneteltetését. A rendőrség a büntetőeljárás vizsgálati szakaszában a szükséges eljárási cselekményeket elvégezte, és az ügy iratait a napokban továbbította az ügyészségre.
A Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság felhívja a járművezetők figyelmét a közúti közlekedés szabályainak maradéktalan betartására! A felelőtlenségnek nagy ára, súlyos, akár visszafordíthatatlan következménye lehet. Az ittas vezetés emberi életeket követelhet. Kérjük, ha alkoholt fogyasztott, ne vezessen!

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában