Ünnepi forgalom

2023.12.19. 12:00

Nagyon fogynak a szobák a Balatonnál

Sokan foglalnak szállást a karácsonyi időszakra a Balatonnál.

Duol.hu

Fotó: Kővári Zsolt / Meteo Balaton

Fekete Tamás, a Balatoni Turizmus Szövetség alelnöke szerint ebben az időszakban a világ más turisztikai övezeteiben is kiemelkedően nagy a forgalom.

A balatoni szakember szerint a régió trendjei pont ugyanúgy alakulnak, mint ahogy azt a világ nagy utazási irodái látják más régiókban. A világon mindenhol, a megélhetési költségek növekedése ellenére „egyre népszerűbb az élményvásárlás ajándékként. Sokan az utolsó pillanatokban szerveznek karácsonyi kiruccanást maguknak” – idézi a magyar szakember David Child, a Thomas Cook utazási csomagokkal foglalkozó cég kommunikációs vezetőjének nemrég publikált szavait.

Fekete Tamás szerint a munkahelyi „leállások” és az iskolai szünetek miatt a hosszú, mozgalmas ősz után, sokan várják a jól megérdemelt pihentető szünetet családdal vagy család nélkül. Nekik különösen jó hír, hogy a teltházas helyek mellett, a nagyobb szállodákban és az apartmanokban azért még találni megfelelő – ár-érték arányú szállást a Balatonon.

A szakember szerint: a szállodai foglalások nagy számában az is közrejátszik, hogy számos olyan program található a régióban, amely segíti az ünnepekre hangolódást. Egyes programok nem csak az adventi időszakban, de még januárban is tartanak majd. Ilyen például a Keszthely, ahol a karácsonyi vásár egészen január 9-ig tart nyitva. Vagy a zamárdi jégpálya, amely a karácsony utáni időszakban, januárban várja a téli sport szerelmeseit – olvasható társoldalunkon, a sonline.hu-n. 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!