Dunaferr – Liberty

2023.11.14. 07:00

A 100 napos programról tájékoztatta a Liberty a munkavállalókat

A Liberty Dunaújváros megvásárlása, és a Liberty Steel csoportba való betagozódása a hónap elején befejeződött, erről és a jövőbeni tervekről levélben tájékoztatták a munkavállalókat a Liberty vezető tisztségviselői, Ajay Aggarwal, a cégcsoport európai elnöke és Sandip Biswas, a Liberty Primary Steel & Mining vezérigazgatója.

Várkonyi Zsolt

A Liberty Steel, mint ismeretes az európai versenyjogi hatóságok jóváhagyását követően október 20-tól tulajdonosa az egykori Dunaferr termelő egységeiből létrehozott két céltársaságnak. A múlt héten pedig a Liberty – élve a jogszabály adta lehetőséggel – környezetvédelmi hatósági szerződés megkötését kezdeményezte a Kormányhivatallal, vállalva azt, hogy jelentősen csökkenti a környezeti terhelést, ami ez esetben az elektroacélgyártást, egyben a Green Steel technológia bevezetését jelenti Dunaújvárosban.  

A tájékoztatóban leírtak szerint a Liberty gyorsan növekedett a világszerte működő vállalkozások sikeres felvásárlásával, és integrálásával. Ez lehetővé tette számukra, hogy a felvásárolt vállalkozások hatékony integrálására és fejlesztésére egy átfogó 100 napos felülvizsgálati programot hajtsanak végre. 

Ebben - többi között - szerepel a stratégiai tervek kidolgozása mellett a zökkenőmentes átmenet biztosítása a működésben, a munkavállalókkal, az üzleti partnerekkel, a közösségekkel, környezettel való kapcsolatokban. A teljesítmény fenntartható és elvárt javulásához szükséges intézkedések végrehajtása a működési hatékonyság növelése érdekében a funkcióközi és az egész szervezetre kiterjedő szinergiák azonosításával és kihasználásával. 

A 100 napos program keretében a vállalat vezetőinek képzése a Liberty filozófiájáról és terveiről, arról, hogy ez miként befolyásolja majd az egyes részlegek jövőbeni működését. Legfőbb cél ugyanakkor a munkatársaikkal és partnereikkel együttműködve a vállalat kereskedelmi teljesítményének azonnali javítása, valamint az alacsonyabb szén-dioxid-kibocsátású acél előállításának előkészítése összhangban a csoport azon törekvésével, hogy 2030-ra szén-dioxid-semleges legyen (CN30). 

 Európában a Liberty Steel minden nagyobb egységének van egy veszélyhelyzeti irányító bizottsága (ESC), amelynek feladata a 100 napos program alatt, hogy meghozza a működéshez, a működés biztonságának megteremtéséhez szükséges döntéseket. 

Konkrétumokat egyelőre ugyan igazán nem tudhattunk meg, de a folyamat elindult, a menedzsment ígérete szerint folyamatos lesz a tájékoztatás. 

A programot irányító szakemberek: Ashok Patil, Arnaud De Weert, Rahul Yenurkar, Manish Agarwal és Apnav Miglani

(Részletek a munkavállalóknak írt tájékoztató levélben) 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!